Pure ambacht bij Silverhands

De echte fanatieke Amsterdamse fotografen kennen Wim al jaren. Maar voor de nieuwe generatie lomografen is dit fotolab waarschijnlijk nog onbekend. Ben jij op zoek naar hoogstaande kwaliteit en pure ambacht? Ga dan naar Silverhands op de Herengracht.

Credits: mrmaart

Die kerel helemaal rechts op de foto is Wim en Wim heeft een geweldig klein fotolabje in hartje Amsterdam. Silverhands is de naam en zeker niet onbekend binnen het Nederlandse fotografiewereldje. Vele bekende musea en fotografen komen naar Wim voor filmontwikkeling en fotoafdrukken. Waarom? Omdat hij met pure passie en liefde voor het vak te werk gaat. Dag in, dag uit. Al tientallen jaren.

Als je op de Herengracht fietst, moet je oppassen dat je er niet voorbij zoeft. Aan de grote groene voordeur is niet op te maken dat daarachter een geweldig fotolabje verscholen zit. Maar niets is minder waar. Wim heeft dit kleine donkere huisje omgetoverd tot zijn tweede huis. Is hij niet bij zijn vrouw, dan zit hij lekker hier. Binnen staat het gaskacheltje te loeien en kijk je je ogen uit naar alle spannende apparaten en lichtbakken. Hier en daar een oude TLR camera, en natuurlijk een heleboel prachtige zwart-wit foto’s aan de muur. Veelal door Wim zelf gemaakt. Let vooral ook op de verstopte notities en briefjes met tabelletjes en cijfertjes. Puur vakmanschap ;).

Credits: mrmaart

Achterin het pandje heeft Wim zijn donkere kamer. Een ruimte van ongeveer 10m2 met alle noodzakelijke tools om films te ontwikkelen en afdrukken te maken. Gauw zijn stevige en veilige schort om, voordat hij met zijn chemicaliën gaat spelen. Safety first!

Credits: mrmaart

Wim werkt alleen met zwart-wit film. Hij ontwikkelt zowel middenformaat als kleinbeeld film. Heb je een mooie zwart-wit film zoals de Lady Grey of Earl Grey die je snel (binnen 1 dag) en goed ontwikkeld wilt hebben? Ga dan naar Silverhands voor echt handwerk en laat je helpen door Wim. Kwaliteit gegarandeerd.

Check zijn website www.silverhands.nl voor meer informatie of bel Wim op 020-6252589 voor specifieke vragen/verzoeken.

Veel plezier en doe hem de groeten van me!

written by mrmaart on 2012-03-11 #places #lab #location #amsterdam #nederland #analoog #jordaan #zwart-wit #herengracht #fotolab #silverhands

More Interesting Articles