Boris de DoorgeefLomo logeerde bij Omar Kbiri

Boris heeft zijn eerste logeerpartijtje achter de rug! De afgelopen twee weken verbleef hij bij creatief ondernemer Omar Kbiri. Lees snel wat ze samen hebben beleefd en bekijk de foto’s!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wie is Omar Kbiri? Omar K. klinkt als een tbs’er die aan de fietszadels van kinderfietsen ruikt, maar niets is minder waar. Omar Kbiri is een beweging, een levensgenieter en een goedgemutste menselijke sneeuwbal. Hij kan alles laten rollen en als het idee of concept eenmaal in beweging is wordt het alleen nog maar groter en groter. Zijn geestesvruchten hebben al mening chalet verwoest, zijn enthousiasme is een nietsontziende lawine en diens bevlogenheid niets minder dan besmettelijk. Met Kbiri ga je niet in zee, hij is de zee. Waar veel mensen van onze generatie steevast blijven dromen en zodoende weinig waarmaken heeft Omar voor een andere aanpak gekozen. Hij is niet blijven wachten op een kruiwagen of een vriendendienst, Kbiri trapte deuren in, met een glimlach, en nu heeft hij de sleutel.
(door J. Worthy)

Credits: borisdedoorgeeflomo

Bij wie is Boris nou weer beland en hoe ziet zijn leven eruit?
Boris is beland in het leventje van Omar Kbiri. Mijn leven zag er op het moment van fotograferen redelijk normaal uit. Ik heb deze keer mijn voorliefde voor het beklimmen van bliksemafleiders achterwege gelaten omdat Boris hoogtevrees had. Vooral is het zo dat mijn leven wel redelijk tot zeer plezant is.

Hoe is Boris bij jou terechtgekomen?
Ik heb Boris ontmoet via een advertentie op Marktplaats waarin hij te kennen gaf graag een vriendschap aan te willen gaan met een aardig persoon. Deze vriendschap was te krijgen tegen elk aannemelijk bod dus beloofde ik hem om hem na tweeweken door te geven aan een ander vriendelijk persoon, welke precies weer hetzelfde zou doen. Boris ging hiermee akkoord en zo is hij bij mij beland voor twee weken.

Ben je bekend met Lomography of is dit helemaal nieuw voor je?
Ik was wel al bekend met Lomography maar niet zozeer meer met het fotograferen met fotorolletjes. Analoog fotograferen voelde dan ook erg raar, ik kon nergens direct het resultaat zien. Het was een beetje zoals ik bij het kijken van een amateurvoetbalwedstrijd langs de lijn, bij ieder doelpunt automatisch een herhaling verwacht.

Hoe vond je het om Boris op bezoek te hebben?
Ik vond het leuk! Ik heb veel plezier gehad met Boris aan mijn zijde.

Op welke manier is Boris onderdeel geworden van jouw leven de afgelopen twee weken?
Ik heb twee weken lang mijn Afghaanse windhond op mijn balkon laten slapen. Boris kreeg zijn mand, vlakbij de open haard en de Chesterfield van mijn opa. Boris’ voorliefde voor goedkope wodka heeft dan weer wel mijn hoofd regelmatig voorzien van pijn maar dankzij Boris zijn die avonden dan wel weer goed vastgelegd. Pijnlijke herinneringen vergeet je dan wel weer minder snel dankzij Boris.

Wat vond je het leukst om met Boris vast te leggen?
Levende wezens zoals de mensen om mij heen.

Credits: borisdedoorgeeflomo

Wat vonden de mensen om je heen van Boris?
Ze vonden hem lief en aandoenlijk. Boris bezorgde me regelmatig telefoonnummers van de mooiste vrouwen in Amsterdam. Soort van met puppy en baby het Vondelpark in op een mooie zonnige dag maar dan zonder baby, puppy, park en zon.

Zou je nog vaker willen experimenteren met Boris of een andere Lomography camera?
JAAAAAAAAAA!

Waar zou je Boris nog heel graag naartoe willen nemen?
Als Boris betaalt naar Madagascar.

Wat is de opdracht voor de volgende host van Boris?
Dat hij lief, teder en vriendelijk Boris zal voorzien van warmte en genoeg mooie plaatjes. Voor de rest redt Boris zichzelf wel, hij heeft een sterke persoonlijkheid!

Credits: borisdedoorgeeflomo

Elke drie weken lees je in ons magazine uitgebreid verslag met foto’s van Boris zijn ervaringen bij diverse mensen. Ben je ongeduldig en kan je hier niet op wachten? Word dan snel vriendjes met Boris op Facebook of volg hem op Twitter.

Boris is natuurlijk heel stiekem gewoon een Lomo LC-A+, die wereldberoemd is geworden door zijn geweldige features: automatische belichting, uitgebreid ISO bereik en de mogelijkheid tot meervoudige en lange belichtingen. Wil jij ook je eigen Boris a.k.a. Lomo LC-A+? Bestel hem dan nu in de online shop!

written by fritssi on 2012-03-16 #news #omar #amsterdam #netherlands #boris #35mm-films #doorgeeflomo #boris-de-doorgeeflomo #kbiri #borisdedoorgeeflomo

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles