Doubles in de vissenkom: Laat je film zwemmen!

2

Als lomografen willen we onverwachte technieken proberen en verrassende resultaten krijgen. Dit is je kans! We presenteren je de vissenkom! Lees verder voor alle details.

Je bent vast al bekend met de term multiple exposure ofwel dubbele belichtingen of misschien heb je onze projecten Doubles Spain vs. Thailand: Don't think, just double shoot en Doubles Spain vs. Chile: Uniting hemispheres gezien. Zo niet, bij dubbel belichten maak je twee foto’s op hetzelfde frame, zodat de twee foto’s als lagen over elkaar liggen en je onverwachte en unieke resultaten krijgt.

Wat we voorstellen met dit inititatief is dat je je rolletje volschiet met de eerste foto’s. In elke Lomography Embassy hebben we een vissenkom om je rolletje in te deponeren. Als je dat doet, mag je een ander rolletje, dat al belicht is door een andere lomograaf, eruit vissen en de tweede laag foto’s schieten!

Details

 • Om een rolletje uit de vissenkom te halen moet je je eigen belichte rolletje achterlaten, gezien het een uitwisselproject is
 • 35mm of 120 kleurnegatief of diafilm (je moet de 120 film in het donker terugspoelen; dat is makkelijker als je tijdens de 12e foto een donkere kamer ingaat en terugspoelt).
 • Het is erg belangrijk om één stop te onderbelichten, dit betekent dat als je film 100 ISO is, je moet schieten alsof het een 200 ISO film is. Op deze manier zijn beide foto’s even aanwezig
 • Probeer met 35mm film altijd het sprocketgaatje waarmee je de film laadt te markeren, zodat de frames op dezelfde plekken beginnen (het lab zal je dankbaar zijn)
 • De persoon die als eerste schiet moet het rolletje voorzien van een label met daarop zijn of haar LomoHome en met welke camera er is geschoten
 • Je kunt degene die als eerst heeft geschoten met het rolletje een berichtje sturen op zijn LomoHome wanneer het rolletje ontwikkeld is. Een aardig gebaar en zo kunnen zij de resultaten zien van de filmswap. De foto’s zijn immers net zoveel van hem of haar als van jou.
 • Tag de foto’s en het album met “Doubles in the fishbowl” of “Doubles in de vissenkom” zodat het makkelijker is om foto’s van dit project te zoeken
 • De limiet aan uitwisselingen in de vissenkom is afhankelijk van het aantal rolletjes dat erin zit. Als er niks in zit, zul je moeten wachten.

Zo makkelijk is het! Pak een camera, schiet en ruil!

Tips van iaki om een goede filmswap te realiseren.
Tips van atria007 om een goede filmswap te realiseren

De vissenkommen zijn beschikbaar in de drie Lomography Gallery Stores in Spanje:

Lomography Gallery Store Argensola Madrid
Lomography Gallery Store Echegaray Madrid
Lomography Gallery Store Barcelona

Woon je niet in de buurt van een Lomography Gallery Store? Geen zorgen! Stuur één van de winkels je rolletje per post en een onschuldig persoon zal een rolletje kiezen die naar je teruggestuurd zal worden.

Wie zegt dat film dood is? Lomography heeft haar eigen emulsies. Bezoek de shop en zie welke Lomography film de juiste is voor jou.

2012-03-09 #news #film #lomohome #exchange #embassy #swap #filmswap #doubles #amsterdam #netherlands #nld #fishbowl #lgsamsterdam #ruilen #vissenkom #uitwisseling
translated by fritssi

2 Comments

 1. marije
  marije ·

  Komt er ook een kommetje in de Amsterdamse LGS?

 2. fritssi
  fritssi ·

  Dat is wel de bedoeling, stay tuned!

More Interesting Articles