De week van de Lomography Gallery Store Amsterdam

Of eigenlijk 2 weken! Een terugblik op alle gezelligheid en plezier tijdens de Seoul week, de populaire Diana F+ workshop en de allereerste workshop zwart-witfotografie. Benieuwd hoe het was? Lees er hier alles over!

Credits: lomographybenelux

Zaterdag 25 februari | Filmscreening ‘The host’
Heerlijke Koreaanse hapjes en jenever (Soju = Aanrader!), leuke mensen, een geweldige locatie, een GROOOT scherm en een spannende film. Kortom alle ingrediënten voor een gezellige zaterdagavond waren aanwezig tijdens de filmscreening van de Koreaanse blockbuster “The Host”. Een gemuteerd monster in de rivier Han in Seoul ontvoert een jong meisje, haar familie gaat naar haar op zoek terwijl het leger weer naar hen op zoek is omdat ze “geïnfecteerd” zijn en dus een gevaar voor de Koreaanse samenleving..oef..

We zijn zo opgegaan in de film (aaah eng!!) dat er geen foto’s gemaakt zijn, maar geloof ons; de volgende keer wil je erbij zijn! We hebben wél een foto van de jenever:

Credits: lomographybenelux

Zondag 26 februari | SEOUL Matrix workshop
Voorbijgangers keken raar op: een op en neer springende gast in een karatepak, omringd door een groep mensen met camera’s? Wat was daar nou aan de hand? Daar werd een LomoMatrix gemaakt! Nadat we bijna werden overreden door boze fietsers en automobilisten, besloten we dat de straat misschien toch niet de ideale locatie was om met tien man in een cirkel te gaan staan… Op naar het dichtsbijzijnde plein dus, waar we in alle rust konden springen, stoeien en vechten. En wat hadden we een lol! Niets zo leuk als de meest gekke dingen bedenken terwijl de rest van de groep je omcirkelt met in elke hand een camera en er driftig op los klikt. Sprongen, handstanden, karatetrappen – we hebben zelfs nog een groep onschuldige fietsers aangevallen…

Credits: lomographybenelux

Zondag 26 februari | Seoul Scavenger hunt
Aangemoedigd met wederom heerlijke koreaanse snacks gingen de deelnemers vol enthousiasme aan de slag. De kaart van Amsterdam werd tevoorschijn gehaald – een goede voorbereiding is alles mensen! – om de snelste route naar het Olympisch stadion uit te stippelen (omdat Korea de Olympische spelen in ’88 heeft gehost) of naar de plekken waar je met stokjes kan eten. K-pop dansjes werden uitgevoerd, Tae Kwon Do pakken aangetrokken en één team sloot zich zelfs op in ons toilet om onder de donkerste omstandigheden een koreaanse vlag te lightpainten. Alles inclusief de Lomography sticker natuurlijk. Goed bezig!

Credits: neja, to_infinite_n_beyond & nelly_mercury

Zondag 4 maart | workshop zwart-witfotografie
Acht mensen deden mee aan de eerste zwart/wit fotografie workshop bij de Lomography Gallery Store Amsterdam. Om de verschillen tussen de zwart-witrolletjes duidelijk te maken, koos workshopguru Stephan zeven voorbeeldfilms om te laten zien hoe deze eruit zien, hoe de korrel is en hoe ze werken met verschillende soorten camera’s. Verschillende rollen en isowaarden werden behandeld, waaronder de Lomography BW 100 film en de Lomography Lady Grey 400 film. Na deze haarfijne uitleg laadde iedereen een Diana F+ met Lady Grey 400 film en ging de straat op om er op los te schieten in zwart-wit.

Zondag 4 maart | Dreamy Diana workshop
Zoals altijd zat de Diana workshop helemaal vol. Workshopmasters Stephan en Ehud vertelden de deelnemers alles over film, de geschiedenis van de geliefde Diana F+ , de mogelijkheden van deze klassieke beauty en een veel tips en trucs. Panorama’s, meervoudige en lange belichtingen en nog veel meer technieken – ze kwamen allemaal aan bod. Vervolgens werden de rolletjes uitgedeeld en geladen en ging iedereen op pad met zijn of haar Diana F+. Met een smile op hun gezicht natuurlijk! Het gebied rond de Lomography Gallery Store Amsterdam erg fotogeniek en ligt direct aan de gracht op de hoek van de Negen Straatjes, dus er valt genoeg te beleven!

Ook meedoen aan een workshop of andere activiteit? Check onze evenmentenkalender! Kom bijvoorbeeld lekker aanstaande zondag met ons tussen de oude camera’s snuffelen bij de Fotografica beurs in Nieuwegein.

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN STORE
Zondag: 12:00h – 19:00h
Maandag: 12:00h – 19:00h
Dinsdag: 11:00h – 19:00h
Woensdag: 11:00h – 19:00h
Donderdag: 11:00h – 21:00h
Vrijdag: 11:00h – 19:00h
Zaterdag: 11:00h – 19:00h

Volg ons, word vriendjes, check in en kom langs!
LOMOHOME
FACEBOOK
TWITTER
VIMEO
YOUTUBE
FOURSQUARE

written by fritssi on 2012-03-08 #news #black-and-white #monochrome #street-photography #classic #accessories #analogue-photography #films #photowalk #lomography-gallery-store #gallery-store #workshops #analogue-cameras #color-negatives #35mm-films #120-films

More Interesting Articles