Van der Linde: het beste roomijs van Amsterdam!

Vlak bij het centraal station van Amsterdam zit, naar mijn bescheiden mening, de beste banketbakker én ijssalon van Amterdam: Van der Linde!

Foto door PretletterP

Als klein meisje werd ik door mijn ouders al meegenomen naar de Nieuwendijk 183. Tussen een parfumwinkel en een schoenenzaak zit hier de smalle zaak van één van de bekendste banketbakkers van Amsterdam: Van der Linde. Samen met Holtkamp waarschijnlijk één van de meest geroemde zaken die 020 heeft.

Er staat bij Van der Linde altijd een rij. Of het nu -10 of 30 graden is, dat maakt niet uit. Mensen wachten graag voor de ijsjes van deze oud Hollandsche winkel. Bij Van der Linde is het leven nog heerlijk simpel. Er is keuze uit ongeveer vijf tot zeven verschillende soorten gebak en maar één smaak ijs. Als kind hoefde ik hier niet te kiezen tussen citroen of chocola en was er al helemaal geen sprake van gekkigheid als een discodip.

Foto’s door PretletterP

Nee, bij Van der Linde houden ze van kwaliteit, niet van toeters en bellen. Er is dus 1 smaak: roomijs. En als ik roomijs zeg, dan bedoel ik ook ROOMijs. Een ijsje kost je rond de € 1,50 en je krijgt er een waar festival aan romigheid voor terug!

Loop je daar in de buurt? Ga naar binnen, scoor een ijsje (en als je thuis nog iemand wilt verwennen: neem een zakje roomtruffels mee!) en loop heerlijk richting de Dam met het lekkerste ijsje van Amsterdam!

Van der Linde
Nieuwendijk 183
1012 MG Amsterdam

written by pretletterp on 2012-03-09 #places #black-and-white #street-photography #location #nl #amsterdam #netherlands #nederland #holland #local-flavor #food-and-drink #nld #city-guides #urban-avonturen #regular-contributors #ijsjes #ijsalon #banketbakker #vander-linde

More Interesting Articles