Orinoco Ochre: La Sardina's wilde kant

De nieuwe La Sardina Orinoco Ochre is meer dan een ‘mooi oranje dingetje’ of ‘een nieuwe versie’ van de La Sardina . Haar kleur, details en hoe ze voelt in je hand maakt deze camera zeker fotografiewaardig en zeker iets om te willen hebben.

Om de komst van de nieuwe editie Lomography camera’s te vieren (de La Sardina wild animal edities) deden ik en een vriendin mee aan de wild animal Scavenger hunt, georganiseerd door de Lomography Gallery Store in Amsterdam. De prijs waar wij voor gingen? Één van de mooie nieuwe camera’s waar wij uit konden kiezen als we wonnen! Om jullie een lang verhaal over gestoorde duiven, mislukte (en geslaagde) zoektochten en de kou te besparen; uiteindelijk hebben we gewonnen! Als prijs kozen wij de diep oranje, gedurfde, lichtelijk arrogant- en beangstigend uitziende La Sardina Orinoco Ochre met flits!

Omdat dit de eerste La Sardina was waar ik ooit mee heb geschoten, was het een hele nieuwe ervaring in vergelijking met de camera’s die ik al in mijn bezit heb. Met slechts een kleine twist aan de lens ben je al klaar om te schieten! De instellingen zijn zo makkelijk in te stellen (het is een kwestie van dichtbij/ver weg en normale sluitertijd of bulb) dat je binnen enkele seconden klaar bent om de wereld om je heen vast te leggen.

Wat er zo bijzonder is aan de Orinoco Ochre versie is niet alleen zijn fel oranje kleur of het leuke reptielen-oog op de lensdop (Ik heb altijd al wat met reptielen gehad), hij voelt ook anders. Het heeft niet het metalige gevoel van de andere La Sardina cameras, hij voelt zacht en bijna levend door de reptiel-achtige case die zelfs zachter is dan de normale buitenkant van een plastic camera.

En natuurlijk de naam; bij de naam denk je aan onbekend terrein en onontdekte plekken (De camera is vernoemd naar de Orinoco, een rivier in Zuid Amerika). Dat maakt foto’s maken met deze camera net wat exotischer en spannender, hoewel het qua prestaties ook niet onderdoet voor elke andere La Sardina.

Met de groothoeklens is er 99,9% kans (je moet natuurlijk altijd rekening houden met een béetje risico) dat hetgeen wat jij wilde fotograferen ook werkelijk op je foto verschijnt. Maar niet zonder dat extra ‘iets’. Laat je verrassen!

Samengevat, de La Sardina Orinoco Ochre is een zeer welkome aanvulling aan de Lomography familie en als je nog aan het twijfelen bent over welke camera aan te schaffen, dit is een zeer goede keuze! Hij voelt fijn, ziet er geweldig uit (mensen zullen staren, maar dat zal je voor lief moeten nemen), hij komt met een krachtige en veelzijdige flits (met enkele kleurenfilters om je foto’s wat meer kleur te geven) en natuurlijk de reptieldetails, zoals de slang op de terugdraaiknop en het oog op de lensdop. Deze details zorgen ervoor dat deze camera gewoon extra leuk is om te gebruiken én om naar te kijken.

Perfect voor mensen die wat meer exotische dingen in hun leven willen verwelkomen maar nog niet klaar zijn voor een echte slang in huis…

De foto’s in dit stuk zijn het resultaat van onze Scavenger hunt en zijn genomen met een La Sardina.

Maak je klaar om te zeilen op ruige zeeën met onze nieuwe La Sardina collectie! Deze 35mm cameras zijn uitgerust met een spectaculaire wijde hoek lens, meerdere belichting opties en een terugdraai knop – alles wat je nodig hebt voor escapades vol met lol en spanning. Koop nu je eigen La Sardina camera!!!

written by merelgroebbe on 2012-03-09 #gear #contest #review #camera #wild #lomography #la-sardina #animal-editions #valentine-edition
translated by merelgroebbe

More Interesting Articles