Winter wonderland herinneringen: Reykjavik

Ik woon nu vijf jaar in Reykjavik. Ik heb hier stormen, sneeuwstormen en allerlei andere weersomstandigheden gezien. De winters zijn meestal mild maar stormachtig en de sneeuw is een vaak geziene gast. Verrassend genoeg is de winter dit jaar behoorlijk anders.

Reykjavik is de thuis van 120.000 mensen. Haar mooie piepkleine centrum bestaat uit kleine kleurige huisjes, gezellige cafés, galerijen en boekenwinkels. Ik neem vaak een coffee-to-go en mijn camera mee tijdens een wandeling door het hart van de stad.

Het eindpunt van de wandeling is meestal Tjörnin (de Vijver) – een klein meertje naast het Reykjavik stadhuis.

Gezinnen met kinderen komen vaak naar Tjörnin om de eenden, zeemeeuwen, zwanen en andere vogels die er verblijven te bekijken en te voeren. Tijdens de winter wordt er warm, geothermisch water in het meer gepompt om het te laten dooien voor watervogels.

Dit is een website waar je Tjörnin live kunt bekijken. Mijn man en ik houden van de oceaan en van schepen, en dit is dan ook de reden waarom we de haven van Reykjavik vaak bezoeken. Het is er behoorlijk leeg tijdens de winter, maar het is zelfs mooier zonder de menigte.

In januari bezochten we de Elliðaárdalur-vallei. Het was de eerste keer dat ik de vallei bedekt zag met sneeuw. Er is een kleine waterval en vorige zomer beloofde ik mezelf om er in de winter naartoe te gaan.

De mooiste een meest gedenkwaardige winterdag was aan het eind van januari. We stonden vroeg in de ochtend op en realiseerden ons dat het erg gesneeuwd had terwijl we sliepen. Ik had nog nooit zoiets gezien. Op het moment waarop de zon opkwam, gingen we naar de botanische tuin van Reykjavik om er de treffende schoonheid van de natuur vast te leggen.

De sneeuw is verdwenen nu. Het voelt bijna al als lente. Maar ik weet dat de winters lang zijn hier in Ijsland en dat het later deze maand nog zal sneeuwen. Mijn cameras en filmpjes wachten geduldig op hun plankje op dit prachtig wit mirakel.

written by lighthouse_keeperess on 2012-03-12 #places #location #urban-adventures #stad #wit #koud #ijsland #january-december-iceland-town-snow-cold-white-101 #stadsavonturen
translated by lightiswhatiwrite

More Interesting Articles