Analoge QR-codes maken met Ministeck

QR-codes, digitaler kan het niet. Of…? Bij Mediamatic houden ze ervan om het digitale met het analoge te verbinden. Daarom kun je op 8 maart lekker analoog je eigen QR-code in elkaar knutselen met Ministeck!

Een QR-code (quick response code) is een soort streepjescode die steeds populairder wordt. Je bent ze vast al eens tegengekomen op straat, in de krant of op een verpakking. Digitaler kan het niet zou je denken maar niets is minder waar!

Mediamatic is een instelling die zich bezighoudt met culturele en technologische ontwikkelingen. Ze verbinden graag online met offline en digitaal met analoog. Daarom hebben zij een manier bedacht om op een leuke analoge manier een werkende QR-code te maken, namelijk met het ouderwetse speelgoed Ministeck. Hoe vet is dat?!

Tijdens de workshop leer je alles wat je altijd al had willen weten over QR-codes en ga je zelf een analoge variant maken met Ministeck. Het leukste is ook nog dat ze écht werken! Na de workshop mag je je knutselwerkje mee naar huis nemen zodat je eindeloos nieuwe QR-codes kunt maken.

De workshop vindt plaats op donderdag 8 maart van 19:30 tot 21:30 bij Mediamatic Bank, Vijzelstraat 68 in Amsterdam. Deelname kost €15.

written by fritssi on 2012-03-02 #news #workshop #analogue #digital #amsterdam #netherlands #code #nederland #nld #analoog #digitaal #qr-code #mediamatic #ministeck #qr

More Interesting Articles