Love at first lomo: Hoe ik verliefd werd op mijn Lomo Fisheye

4

Dit is hoe mijn Lomo-liefde begon: Het was een koude en regenachtige dag in Hamburg, december 2010. Niks leuks gevonden bij het winkelen, geïrriteerd door het weer… tot ik ineens iets moois zag glitteren: Een Lomo Fisheye One met gouden glitters! Deze kleine Fisheye maakte mijn dag meteen weer goed.

Ik heb het altijd al leuk gevonden om foto’s te maken. Maar tot ik mijn Lomo Fisheye leerde kennen, was dit voornamelijk met een kleine zwarte digitale camera. Als kind heb ik nog wel met een analoge Praktika Bf-af zonder zoom gefotografeerd, maar deze liet ik sinds mijn eerste digitale camera links liggen. Ik heb ook een Polaroid camera, maar daar maak ik nauwelijks foto’s mee omdat de cassettes zo duur zijn.

Maar op deze dag veranderde alles. Ik zag de gouden, glitterende Lomo Fisheye bij Urban Outfitters. Ik was op slag verliefd, maar heb misschien wel 15 minuten staan staren omdat ik twijfelde of ik hem moest kopen of niet. Als ik erop terug kijk, begrijp ik niet dat ik er toen zo lang over na heb moeten denken – het was namelijk de beste keus ooit! Ik had eerder Lomography foto’s gezien en was altijd verbaasd over hoe perfect imperfect de foto’s waren, en nu kon ik ze eindelijk zelf maken!

Het was ontzettend spannend om mijn eerste foto’s te maken. Ik nam mijn mooie schat overal mee naartoe en elke ‘klik’ was spannend. Deze spanning werd alleen maar groter tijdens het wachten tot het rolletje was ontwikkeld… Alle foto’s waren perfect, en ik was verslaafd aan Lomo en wilde meer, meer en nog meer!

Tegenwoordig neem ik mijn Fisheye bijna overal mee naar toe, en samen met een goede vriend heb ik wat geëxperimenteerd met dubbele belichtingen. Dit experiment zal gevolgd worden door vele anderen: nadat ik lid ben geworden van de Lomography community en ik heel veel tipsters heb gelezen, hebben we al heel wat plannetjes gesmeedvoor 2012! Waaronder natuurlijk het toevoegen van nog meer camera’s aan mijn huidige kleine collectie, om nog meer perfecte imperfecte foto’s te kunnen maken!

written by captain_mary on 2012-03-02 #lifestyle #hamburg #lomo-fisheye #lomografie #lomo-liefde #eerste-lomo
translated by desibel

4 Comments

 1. marissa
  marissa ·

  huh?? een gouden fisheye met glitters? waaaat?

 2. captain_mary
  captain_mary ·

  (: Yes, it was a special edition like the Diani Gold Edition and it looks like this: 2.bp.blogspot.com/_06zFnYLtclM/TT8GkwH2zvI/AAAAAAAAAUU/3d62… (I just have digital photos of it, so I couldn't publish any in my article ;D)

 3. marissa
  marissa ·

  It's a beauty!! So cool! :)

 4. latinakaasje
  latinakaasje ·

  ''perfecte imperfecte'' foto’s hebben karakter.. Love it!

More Interesting Articles