Maak je eigen La Sardina koordje

Iedereen die een La Sardina heeft, wil hem overal mee naar toe nemen. Dat weet ik zeker. Maar hoe doe je dat op een handige manier? Er zijn namelijk geen punten voor een handig koordje oid. Ik heb de oplossing.

De dag dat de La Sardina uit kwam was ik zo gelukkig en kocht ik er meteen een! Tot op de dag van vandaag ben ik ben er zeer tevreden mee, hij gaat overal mee naar toe. Maar als ik op de fiets zit is dat hele fietsen met 1 hand een beetje onpraktisch (en onveilig ook). Daarom bedacht ik een manier om hands-free met mijn La Sardina op pad te kunnen!

Benodigdheden

  • Een plat koord (is makkelijker dan rond) met een lengte van ongeveer 130 cm.
  • Een stuk stof dat 40 cm lang en 4 – 5 cm breed is (optioneel)
  • 2 ringetjes van sleutelhangers
  • Naald
  • Draad

Het eerste wat je moet doen is bedenken hoe je wilt dat het koord er uit komt te zien. Die van mij was eigenlijk al af, geen idee waar hij origineel van was, maar ik denk van een kostuum dat ik ooit gemaakt heb:

Zoals je kunt zien heeft mijn koordje in het midden een breder stuk er op genaaid (dat is die reep van 4 × 4-5cm!). Dit is puur omdat het gewoon comfortabel is om een dikker deel aan je koordje te hebben.

Stap 1
Vouw het uiteinde van het koordje een stukje om en naai dit vast. Heel veel ruimte heb je niet nodig, de ringetjes van de sleutelhangers komen hier door en die zijn niet zo dik.

Stap 2
Bevestig de ringetjes in de lusjes die je zojuist gemaakt hebt. De volgende stap is het bevestigen aan de La Sardina camera.

Stap 3
Haal een stukje van het koord door het ringetje zodat je een grote lus krijgt.
Nu schuif je de La Sardina door de grote lus en trek je hem strak. Door de draaiknoppen zal de strap blijven zitten. Herhaal dit aan de andere kant van je camera ;)

Stap 4
Draai de ringetjes zodat de koordjes echt aan de kant zitten van jouw lichaam, dan blijft hij het lekkerste hangen.

Het is ontzettend makkelijk om de camera op deze manier mee te nemen en ook het wisselen van rolletjes kan gewoon doordat je de lussen er af kunt halen.

Stiekem ben ik best trots op deze uitvinding :). En het nieuwe koordje staat best wel stoer bij mijn La Sardina Marathon!

Dus nu geen smoesjes meer en je La Sardina overal mee naartoe nemen!

written by nuhdos on 2012-03-02 #gear #tutorials #diy #tutorial #tipster #nl #strap #netherlands #dutch #select-type-of-tipster #select-what-this-tipster-is-about #artesanal #nld #sardina #hollands #la-sardina #vertaling #correa-cuello-sardina-lomography-tutorial-diy-amarrar-amarra #vastbinden #touwtje #freubelmoment
translated by pretletterp

More Interesting Articles