Cursusje foto's maken op de kermis met je multilens camera

De kermis is een perfecte locatie om Lomografische avonturen te beleven. Overal is kleur te zien, surrealistische aankleding en opvallen is de norm. Een perfecte plek om ook met je multilens camera een bezoekje aan te brengen!

Foto’s van: zulupt

Hoe kun je nou niet verliefd raken op de multilens camera? Ze zijn schattig, licht en simpel in gebruik. Je hoeft niet te klooien met verschillende instellingen en je krijgt een hele nieuwe, meervoudige, kijk op de wereld! Als je wilt kun je zelfs alle frames op 1 afbeelding animeren om een mini filmpje te maken! Hieronder een paar tips bij het gebruiken van je multi-lens camera:

Gebruik het zonlicht – multilens camera’s zijn gek op het zonnetje. Wil je hele felle kleuren? Doe dan een dia filmpje in je camera en laat hem corss processen. Een hele lekkere film hiervoor is de Lomography X-Pro Chrome Film 100 ISO. Dol op daglicht en geeft toffe resultaten!

Kijk naar de gezichten! – Het gebeurt al snel op een kermis dat je je aan alle kanten af laat leiden door de felle kleuren en attracties. Maar let ook eens op de mensen om je heen! Er gebeurt zo veel dat ze ongetwijfeld enorm leuk reageren op dingen die ze zijn. Zorg dat je het verbaasde kindje of die boze moeder gewoon lekker vastlegt met je multi-lens.

Schemering? Pak een snel filmpje! – In de avonduren is een kermis nog mooier. Al die kleurtjes en lampjes! Maar de meeste multi-lens camera’s hebben geen flitser. Zorg er daarom voor dat je voor schemering bijvoorbeeld Lomography Color Negative 800 ISO mee hebt. Die is lekker snel en heeft weinig licht nodig.

Foto’s van: irbypace

Doe het dubbel of ruil een keertje – Voordat je het filmpje af geeft bij je ontwikkelaar, vraag een vriend om nog een keer op hetzelfde rolletje te schieten! Op die manier krijg je enorm kleurrijke double esposures!
Wat je ook kunt proberen, omdat een kermis al een kakafonie aan kleur is, is zelf mooie achtergrondfoto’s schieten en daarna de kermis op gaan met je rol voor de 2e ronde. Gebruik bijvoorbeeld een Lomo LC-A+, om foto’s te maken voor de 1e ronde waarbij je hem op onderbelicht instelt!

Maak een mini filmpje – De Supersampler en Actionsampler Flash zijn 4-lens camera’s. De Oktomat heeft maar liefst 8 lenzen! Bedenkt dus goed wat je met die lenzen doet! Je kunt enorm veel filmpjes maken door beweging in je onderwerp te houden. En houd je van pop art? Dan is de Pop 9 een leuke, 9 identieke foto’s op een negatief!

Lomography multilens camera’s hebben alleen een knopje of een touwtje nodig en dan kunnen ze gaan als een malle. Neem ze mee naar de kermis (vinden ze leuk) en deel je resultaten met ons!

Check alle multilens monsters die Lomography voor je heeft in de Online Shop!

written by shhquiet on 2012-03-01 #gear #tutorials #carnival #oktomat #35mm #tipster #translation #nl #supersampler #actionsampler #netherlands #kermis #freaks #dutch #holland #buiten #nederlands #multilens-cameras #nld #vertaling #steden
translated by pretletterp

More Interesting Articles