Fotoproject Switcheroo geeft een bijzondere draai aan kledingswaps

De Canadese fotografe Hana Pesut heeft een aantal interessante fotoprojecten in haar portfolio staan. Eén van de projecten waar ze op dit moment mee bezig is, heet ‘Switcheroo’. Voor dit fotoproject ruilen twee of meerdere mensen van outfit, en zelfs van pose! Bekijk hier een selectie van de foto’s, en wees verrast door hoe overtuigend mensen zich voor kunnen doen als hun eigen vrienden!

Foto’s van Sincerely Hana

Wat is het eerste dat je opvalt bij het kijken naar deze foto’s? Veel van de outfits zijn relaxed en trendy, en passen allemaal in ons straatbeeld. Door de manier waarop ze zich kleden kan je een glimp opvangen van hun persoonlijkheid, of een oordeel vormen over hun modebewustheid. Wat opvalt is dat er ongeschreven regels zijn over hoe iemand zich moet kleden, op basis van traditie en normen.

Waarom zijn een strak jurkje, of juist een wijde broek, grote oorbellen en hoge hakken, alleen gepast bij een enkel geslacht? Wat duidelijk wordt is dat er aan elk soort kledingstuk en elk geslacht verwachtingen door de maatschappij worden opgelegd. Wijk je hiervan af, dan wordt je raar aangekeken. Dit is zeker iets om over na te denken, ik denk dat Sincerely Hana dat ook heeft gedaan!

Dit zijn een aantal van mijn favoriete foto’s:

Foto’s van Sincerely Hana

Naast fotografe is Hana ook DJ. Haar remixes staan op SoundCloud, hier kan je er eentje luisteren:

We zouden het geweldig vinden als jullie je eigen kledingwissel met vrienden en familie vast zouden leggen! En als je iemand op straat tegenkomt met een geweldige outfit, en als je een beetje lef hebt, ook een kledingwissel met die persoon!

written by soundfoodaround on 2012-03-01 #lifestyle #fashion #gender #stijl #wisselen #omwisselen #kleren #geslacht #fotoproject
translated by desibel

More Interesting Articles