Tourverslag Bird on the Wire en European Daughters

Bird on the Wire en European Daughters besloten gezamelijk het land door te trekken. Niet alleen de instrumenten gingen mee, ook de Lomo LC-A+ camera zal hen de komende weken vergezellen.

Een aantal maanden geleden besloten wij, Bird on the Wire en European Daughters, samen een klein Nederlands tourtje te organiseren. Niet alleen omdat we een gitarist delen, maar ook omdat we elkaar nu eenmaal heel erg leuk vonden. Zo geschiedde, en vorige week vrijdag (17 februari) ging onze tour van start. We hadden gehoopt op een voorjaarstour, het ijs lag echter nog op de grachten en zo begon onze tour in hartje winter.

Het eerste optreden vond plaats in de Vondelbunker. Tijdens de soundcheck was het nog behoorlijk koud en speelden we in onze winterjassen en dubbele sokken.

European Daughters opende de avond en na wat elektrische schokken was het geluid erg fijn en speelden ze een mooie set. Zo mooi dat na een tijdje de mutsen en sjaals het podium konden verlaten.

Ze warmden de ruimte letterlijk en figuurlijk genoeg op zodat Bird on the Wire het podium in glitter maillots kon te betreden.

Het was het eerste optreden dat gepaard ging met visuals door Margarita O. Struisvogels, stippenpatronen en gekleurde driehoeken visualiseerde onze muziek op en om ons heen.

Daarnaast kregen we nog bezoek van Brutus, de ster uit onze videoclip voor Noise of a Quiet Man.

Al met al was het een geslaagde opening, niettemin door de tunes van DJ JuJu die Beyonce en the Yeah Yeah Yeahs het feestje compleet lieten maken.

Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakt met de Lomo LC-A+.

Hieronder nog wat meer informatie over de bands:

Bird on the Wire
Met oude orgeltjes, accordeon, drums, gitaar en xylofoon maakt Bird on the Wire muziek over kleine prinsen en cowboys op zee. Van de straten van Parijs tot de favoriete podia in thuisstad Amsterdam, Bird on the Wire maakt luisterliedjes met een melancholisch karakter, die veral op hun plaats zijn. Onlangs werd er een fijne videoclip gemaakt bij het nummer Noise of a Quiet Man. Voor de toekomst hebben zij al menig plan in hoofd en handen. Zo zal op 30 maart hun 7” Single worden gereleased in de Brakke Grond.
www.birdonthewire.nl

European Daughters
In de verraderlijk mooie popliedjes van European Daughters slaan twijfel en onderhuidse spanning geregeld om naar verbetenheid en agressie. Het alternatieve rock/indiepop viertal bracht haar debuut-EP in gebruari 2012 uit.
www.europeandaughters.com

De Lomo LC-A+ staat wereldwijd bekend om zijn fantastische mogelijkheden: automatische belichting, uitgebreid ISO-bereik en de mogelijkheid om meervoudige en lange belichtingen te maken. Bestel nu je eigen Lomo LC-A+!

written by rosaronsdorf on 2012-02-28 #videos #band #lifestyle #live #indie #rosa #amsterdam #lc-a #pop-music #muziek #bird-on-the-wire

More Interesting Articles