Oh Horizon Kompakt, ik hou zo veel van je!

De Horizon Kompakt is één van mijn favoriete camera’s. Ik ben helemaal weg van de foto’s die ik er mee schiet. Ze blijven me verbazen. Een van mijn lievelingstechnieken met deze camera is de dubbele belichting, want het is heel makkelijk en je krijgt geweldige resultaten. Dus dit is een review van de dubbele belichtingsvoordelen van de Horizon Kompakt.

Toen ik voor het eerst een tweedehands, beperkte oplage, crèmekleurige Horizon Kompakt te pakken kreeg, was ik een beetje zenuwachtig. Ik wist niet hoe ik de film moest laden of hoe die eigenlijk werkte. Het is een beetje een monster en heeft heel weinig instellingen, maar het is eigenlijk vrij makkelijk wanneer je het eenmaal een beetje in de vingers hebt hoe je de film moet doorvoeren en je de eerste fantastische resultaten ziet.

Waar ik echt van hou bij de Horizon Kompakt is dat je de mogelijkheid hebt om dubbel te belichten, in tegenstelling tot zijn grote broer, de Horizon Perfekt. Eerlijk is eerlijk, je hebt niet het geavanceerde meetsysteem, maar ik denk dat het juist daarom uitdagend is. Je krijgt de meest fantastische en onverwachte resultaten. Voor de dubbele belichting, hoef je alleen de sluiter in te stellen, een foto te maken, en weer de sluiter in te stellen. Zo simpel is het, daarna draai je handmatig door naar het volgende frame.

Credits: nicnocnoo

Uit ervaring weet ik dat je de juiste combinatie weer en film moet hebben en dat is altijd een beetje gissen. Maar bij het maken van dubbele belichtingen is het toestel helemaal in zijn element, want hij houdt van licht, dus als de eerste belichting iets onderbelicht is hoef je je daar bij de dubbele belichting geen zorgen meer over te maken!

Maar… ook als je gewoon normale foto’s schiet (dus enkel belicht), dan is de camera fantastisch. De groothoek is waanzinnig!

Credits: nicnocnoo

Nog een laatste tip…kijk uit voor je vingers. Houd het toestel vast aan de boven- en onderkant, want voor je het weet staan je vingers op de foto! :)

De Horizon Kompakt maakt het makkelijk voor iedereen om fantastische panorama foto’s te maken. Met de vaste focus en diafragma hoef je alleen maar te richten en schieten! Bestel nu je eigen Horizon Kompakt in de online shop!

written by nicnocnoo on 2012-02-28 #gear #review #panorama #panoramic #lomography #horizon-kompakt #double-exposures #multiple-exposures #user-review #requested
translated by manon269

More Interesting Articles