Second hand love affair: Mijn huis

Ik hou van tweedehands spullen. Mijn kledingkast heeft bijna alleen maar kleding die ik op rommelmarkten of in tweedehands kledingwinkels heb gekocht. In mijn huis is het net zo, bijna alles in mijn appartement is niet nieuw. Ik hou van spullen met een geschiedenis en een vleugje mysterie.

Credits: lighthouse_keeperess

Ik recycle alles. Gebruikte spullen kopen is ook een vorm van recyclen. Het is de lifestyle die ik gekozen heb. Tweedehands spullen kopen is veel spannender dan spullen in een normale winkel kopen. Ten eerste kost het je soms best even wat tijd om het juiste object te vinden, bijna alsof je op jacht bent. Wanneer je het dan uiteindelijk hebt gevonden is het natuurlijk de kunst om het voor de juiste prijs te krijgen, door te onderhandelen.

Eén van mijn favoriete dingen is mijn verzameling servies. Ik hou van witte borden met blauwe patroontjes. Het lijkt soms zelfs wel of het eten beter smaakt wanneer het op één van die borden ligt. Ik heb ze één voor één gevonden, op allerlei plaatsen en voor verschillende prijzen. Telkens wanneer ik er van eet word ik er blij van.

Credits: lighthouse_keeperess

Eén van de mooiste dingen die ik gevonden heb is een houten muziekdoosje. Ik droomde er al jaren van om er één te hebben. Ik bewaar er mijn lievelingssieraden in.

Praktische dingen kun je natuurlijk ook tweedehands kopen, zoals deze schommelstoel. Het is heerlijk om er in te zitten lezen.

Een andere favoriet is een koffiekan die ik een aantal jaar geleden gekocht heb. Ik gebruik hem alleen voor speciale gelegenheden. Meestal staat hij gewoon in de vensterbank mooi te zijn. :)

Credits: lighthouse_keeperess

Toen ik afgelopen hersft in Helsinki was, ben ik ook een dagje naar het eiland Suomelinna gevaren. Er is daar een kleine vlooienmarkt, waar ik precies hetzelfde schaakbord vond dat mijn oma vroeger had toen ik nog een klein meisje was. Ik heb het voor 1 euro gekocht. Elke keer dat ik er naar kijk herinner ik me mijn oma en de spanning van het schaakspel dat we speelde tijdens die lange zomeravonden.

written by lighthouse_keeperess on 2012-02-29 #lifestyle #dishes #home #flat #furniture #things #reykjavik #secondhand #details #secondhand-love-affair
translated by manon269

More Interesting Articles