De verloren stad - Machu Picchu

Twee-duizend-vierhonderd-en-dertig meter boven zeeniveau hebben de Inca’s deze magnifieke stad volledig uit rotsen gebouwd, zo perfect uitgesneden dat er zelfs geen haartje tussen de rotsen door past. Maar waarom? Waarom al deze moeite? Of was het alleen om de wereld te laten zien dat ze het konden?

Om bij Machu Picchu (Quechua voor “Oude Piek”) te komen moet je met de trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes en vervolgens met een bus van Aguas Calientes naar de top van de berg om bij het reservaat te komen. Je kunt natuurlijk altijd wat geld besparen door de berg zelf te beklimmen, maar dan ben je echt minstens een uur bezig. Dat kan ik je niet aanbevelen.

Ik kwam even voor 08:00 aan in Machu Picchu en besloot niet met een gids mee te gaan omdat ik gewoon zelfstandig de ruïnes wilde ontdekken, dus begon ik te wandelen met mijn ogen wijd open om hopelijk te begrijpen wat de Inca’s heeft bewogen om deze prachtige stad te bouwen. Er waren ENORME keien, de ene precies naast en/of boven op de andere. Het verbaasd je hoe het toch mogelijk is dat ze het het zo precies hebben kunnen laten passen, zonder moderne technologie.

Er zijn nog een paar andere plekken die je kan bezoeken als je daar toch bent. Je kunt bijvoorbeeld naar de ‘wachttoren’ gaan en vanaf daar naar de Inca Brug, wat ongeveer 20 minuten lopen is. Of je kan naar ‘Puerta del Sol’, de ‘zonnepoort’ gaan. Al is het wat lastiger om daar te komen, want het is ongeveer een uur lopen, maar zeer de moeite waard. Waar je ook nog heen kunt is de Wayna Picchu, dit is de berg die je op bijna elke ansichtkaart ziet, dat is ongeveer 2 uur de berg op lopen.

Ik raad je zeker aan om veel – heel veel – drinkwater mee te nemen en een lichte tas voor de spullen die je mee wilt dragen (zoals je camera’s en film). Iedereen moet minstens een keer in z’n leven naar Machu Picchu. Het is een magisch plek. De lucht, het uitzicht, de ruïnes – alles!

written by qrro on 2012-02-28 #places #location #escape-from-the-city #peru-cusco-machu-picchu-city-inca-culture-travel-history-trip-magic
translated by manon269

More Interesting Articles