BeLomo Elikon 35CM: Waardevol én goedkoop!

Heb jij wel eens gehoord van de BeLomo Elikon 35CM? Zo niet, dan is het tijd voor een korte les over deze geweldige Sovjet compact camera uit de jaren 90!

De BeLomo Elikon 35CM – of in het Cyrillisch “Эликон 35СМ” – is geen gewone compact camera maar het is een van die juweeltjes die in de jaren 90 door BeLomo is geproduceerd. Er gaan 2 AA batterijen in die je makkelijk kunt vinden in elke willekeurige winkel. Hij heeft een diafragma die varieert van 4, 5.8, 8, 11 en een A (automatische) stand. De sluiter is ongeveer 1/8s – 1/500s en er zit geen B (bulb) modus op, dus hij is niet geschikt voor langere belichtingen.

De Industar lens die in deze camera zit heeft een diafragma van f/ 2.8 tot 38. Deze lens zorgt altijd voor hoge contrasten en levendige scherpe foto’s. Helemaal als je er diafilm in gebruikt. Je zult versteld staan van het resultaat van deze camera! Veel foto’s lijken alsof ze genomen zijn met LC-A. Vergeleken met de LC-A produceert deze camera minder donkere en out of focus randen, maar dit betekend niet dat de foto’s niet even hemels kunnen zijn!

Credits: zulkhairikharuddin

De scherpstelafstanden voor deze camera kun je instellen met een knop met kleine plaatjes: een portret (1 meter), een groepje mensen (3 meters) of gebouwen / bomen, etc (oneindig). De camera kan ISO waardes van 50, 100, 200, en 400 aan. Dit maakt de camera niet ideaal voor slechtere lichtomstandigheden. Ook al is de camera van plastic gemaakt, hij voelt solide en kwalitatief hoog aan. Er zit ook een ingebouwde flitser in de camera. Door simpelweg een schuifje om te zetten activeer je deze.

Credits: zulkhairikharuddin

Over het algemeen scoort deze camera bijzonder goed! Hij is leuk voor beginners om te wennen maar ook voor de pro’s die een lekker makkelijk cameraatje erbij willen hebben die goede plaatjes schiet.

written by zulkhairikharuddin on 2012-02-29 #gear #russian #review #belomo #nl #lomography #netherlands #ussr #dutch #holland #industar #nederlands #belarus #user-review #nld #vertaling #elikon-35cm #35-cm
translated by pretletterp

More Interesting Articles