La Sardina en double exposure workshops in de Lomography Gallery Store Amsterdam

Zondag is workshopdag in de Lomography Gallery Store Amsterdam en op 19 februari waren er maar liefst 2 workshops. Een La Sardina en een Multiple Exposure editie. Lees hier de recap van deze gezellige workshop-dag.

Credits: lomographybenelux

Eén uur nadat de Lomography Gallery Store Amsterdam open ging, stonden er al 8 lomografen trappelend voor de deur om mee te doen aan de workshops. De introductie van de La Sardina en een stukje geschiedenis van Lomography volgde. Ongeveer twee uur later was het tijd voor doubles. Maar liefst 17 deelnemers stonden paraat om waanzinnige plaatjes te gaan schieten. Wederom begonnen de workshop crewleden met een stukje geschiedenis van Lomography en de 10 gouden regels. Ook werd er iets verteld over de online community op de internationale site en de Nederlandse website met alle online features zoals het magazine, de wedstrijden en de LomoHomes. Uiteraard ontbrak het verhaal van de Piggy Points natuurlijk niet. Ook de workshoppers wilden wel eens weten hoe je aan die felbegeerde biggetjes kan komen.

Credits: lomographybenelux

Bij deze laatste workshop werd de focus gelegd op de relatie tussen je diafragma instellingen, je filmsnelheid en je focus afstand. Daarnaast werd het verschil tussen 120 film en 35mm films uitgelegd, maar ook het verschil tussen kleurenfilms, diafilms en zwart-wit films.

De camera die bij beide workshops werd gebruikt was de la Sardina. Waarbij de eerste workshop meer ging over de camera zelf, werd bij de tweede workshop dieper ingezoomd op de trucjes die je met deze camera kan doen. Technieken zoals dubbele belichtingen, lange sluitertijd shots en het gebruik van Fritz the Blitz. Dubbele belichtingen, hoe maak je die precies? Waar moet je rekening bij houden? Dit soort vragen werden uitgebreid beantwoord.

Tijdens de meetings had ik een prijsvraag uitgezet waarbij iemand een filmswap met mij kon winnen. De winnaar was dmtr. Hij heeft zijn resultaten van zijn filmswap online gezet.

Het weer was helaas niet al te best, maar na de introductie gingen alle deelnemers toch op pad met hun La Sardina en een rolletje Lomography CN 400 film om vol te schieten.

Credits: lomographybenelux

De deelnemers van de double trouble workshop moesten natuurlijk meerdere foto’s op 1 frame schieten, en daarom kozen we om wat lichtgevoeligere films te gebruiken, de Lomography CN 100 films.

De komende week zijn er nog veel meer leuke workshops en evenementen in de Lomography Gallery Store Amsterdam gaande. Ze staan allemaal in het teken van de Seoul Week. Dus check de agenda, schrijf je in voor een evenement en doe mee! Gezellig!

Bekijk ook alle andere recap-foto’s van deze dag op de LomoHome van de Lomography Gallery Store.

Credits: lomographybenelux

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN STORE
Zondag: 12:00h – 19:00h
Maandag: 12:00h – 19:00h
Dinsdag: 11:00h – 19:00h
Woensdag: 11:00h – 19:00h
Donderdag: 11:00h – 21:00h
Vrijdag: 11:00h – 19:00h
Zaterdag: 11:00h – 19:00h

Volg ons, word vriendjes, check in en kom langs!
LOMOHOME
FACEBOOK
TWITTER
VIMEO
YOUTUBE
FOURSQUARE

written by mephisto19 on 2012-02-19 #news #multiple-exposure #introduction #lomography-gallery-store #amsterdam #gallery-store #recap #double-trouble #mpx #lgs-amsterdam #la-sardina

More Interesting Articles