Bring your own bij Basis Amsterdam

Basis is een hele fijne nieuwe plek in Amsterdam – een relaxte bar met een huiselijke sfeer, waar niemand raar opkijkt als je je eigen prakje in de daar aanwezige magnetron opwarmt of een poging tot scratchen doet achter de draaitafels.

Credits: fritssi

Basis is ontstaan nadat cultureel ondernemers Jan en Michiel tot de conclusie kwamen dat er in de Amsterdamse horecawereld te veel wordt gewerkt vanuit regels en verwachtingen. Ze waren op zoek naar een open ontmoetingsplek waar je je thuis voelt, alles kan en mag. Maar die plek bleek er in Amsterdam nog niet te zijn. Reden genoeg om dan zelf maar een tent te openen: Basis.

Basis kun je bijna niet voorbij lopen; Op de stoep wordt je al voorbereid op de huiselijke sfeer die je binnen te wachten staat. Een lekkere stoel in een hoek wordt vergezeld door een op de muur geschilderde vloerlamp. Een perfect fotomomentje voor alle voorbijlopende toeristen. Eenmaal binnen wordt je aandacht meteen getrokken door de gigantische boom van resthout en de muur van oude analoge apparatuur zoals televisies en platenspelers.

Credits: fritssi

‘Bring your own’ is hét motto van Basis. Zo kun je bij de supermarkt het nodige voedsel halen en het bij Basis opsmikkelen onder het motto ‘bring your own food’. Magnetrons en ovens staan tot jouw beschikking zodat je allerlei menu’s op tafel kunt zetten. Zit je net zo lekker in die fauteuil en heb je geen zin om op te staan? Dan pak je gewoon de analoge telefoon en bestel je iets lekkers! Vraag Michiel of Jan naar goede tips. Zij hebben een heel fijn lijstje met lekkers voor weinig ;).

Credits: fritssi

Bring your own vertaalt zich ook naar het programma van Basis. Regelmatig kruipt iemand uit het publiek achter de draaitafels en er zijn wisselende exposities van lokale kunstenaars te zien. Ook voor de benedenverdieping zijn grootse plannen; met een beamer en audioboxen wordt de ruimte omgetoverd tot multimediale expositieruimte. Michiel en Jan zien het publiek graag komen met wat dan ook: of het nu eten, kunst of een gek idee voor een feestje is.

Michiel – initatiefnemer van Basis

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je behoefte aan een thuis midden in Amsterdam? Loop dan snel binnen bij Basis aan de Vijzelstraat 66. Maar pas op: voor je het weet maak je deel uit van het interieur!

Wil je zelf een feestje organiseren, zoek je een podium voor jouw kunsten of heb je een ander briljant idee voor Basis? Dan kun je mailen naar ideas@BasisAmsterdam.nl.

Credits: mrmaart

Basis is verhuisd! Tolstraat 182, 1074 VM Amsterdam.

written by fritssi on 2012-02-20 #places #art #food #bar #drinks #hangout #dinner #kunst #home #industrial #expo #location #exhibition #amsterdam #netherlands #thuis #relaxed #feest #multimedia #food-and-drink #expositie #basis #industrieel #bring-your-own #fijn #ontspannen

More Interesting Articles