Kodak blijft fotorolletjes produceren!

Bijna een maand nadat Kodak bekend maakte een faillissement aan te vragen, heeft het iconische bedrijf goed nieuws voor analoge fotografen. Het bedrijf zal de productie van digitale producten verminderen, maar doorgaan met het produceren van film!

Kodak blijft bij datgene wat ze bekend en iconische maakte: fotorolletjes!Foto via Rochester Institute of Technology

Nog niet zo lang geleden kregen analoge fotografen over de hele wereld vervelend nieuws over de huidige en toekomstige situatie van het iconische bedrijf Kodak. Het bedrijf kondigde zijn besluit om faillissement aan te vragen aan. Dit vanwege gemaakte schulden en een afnemende winst. Voor lomografen en fans van analoge fotografie betekende dit maar één ding – de wereld zou minder met de magie van fotorolletjes in aanraking komen.

Het duurde gelukkig niet lang totdat Kodak met beter nieuws kwam. Het bedrijf heeft aangekondigd dat het de productie van digitale camera’s, digitale fotolijstjes en videocamera’s op handformaat zal verminderen, maar dat het door zal gaan met de productie van fotorolletjes. Dit nieuws kwam naar aanleiding van de lopende strategische evaluatie.

Topman en marketingverantwoordelijke bij Kodak, Pradeep Jotwani, deelde het volgende mee: “Kodak heeft een tijdje zijn marges proberen te verbeteren door de deelname in producten, regio’s en winkels te verminderen. De aankondiging van vandaag is een logische volgende stap als je kijkt naar deze eerdere mededeling en de trends in de industrie waar wij bij horen.”

Kodak maakte bekend welke producten en diensten ze wel zullen blijven verschaffen. Ze stelden analoge fotografen gerust door onder andere mee te delen dat ze door zullen gaan met “traditionele fotografieproducten en de productie van fotopapier evenals innovatieve producten en oplossingen voor klanten, fotografen, winkels, fotobewerkers en professionele labs.”

Voor het geval je je afvraagt wat er met Kodaks digitale producten zal gebeuren – het bedrijf gaf aan dat de aankondiging niet inhoudt dat de digitale camera’s niet meer op de markt te vinden zullen zijn. Ze willen het voorbeeld van Polaroid volgen. Dit houdt in dat ze hun merk bij een derde partij willen onderbrengen en ze zullen “alle verwante garantievoorwaarden nakomen en technische ondersteuning en service voor hun camera’s, videocamera’s op handformaat en digitale fotolijsten blijven verlenen.”

Lees hier het volledige verslag uit de 'British Journal of Photography'.

Ook al was het Kodak die de digitale camera heeft uigevonden, we mogen niet vergeten dat het bedrijf het bekendst is om zijn fotorolletjes! Ben jij het hier mee eens of heb je nog een ander interessant nieuwtje over Kodak? Laat een reactie op deze pagina achter!

written by plasticpopsicle on 2012-02-23 #news #film #announcement #kodak #netherlands #bankruptcy #nederland #dutch #holland #news #film-photography #analoge-fotografie #nld #nieuws #fotorolletjes #aankondiging #faillissement
translated by marissa

More Interesting Articles