'How to Disappear in Europe' is op zoek naar jou!

Je gaat een pakje sigaretten halen en je komt nooit meer terug. Heb je daar wel eens over gefantaseerd? Wil je meedoen met een groot kunstproject en je werk in boekvorm en op een wereldwijde expositie zien? Lees dan verder.

Credits: anarchy

‘How to Disappear in Europe’ is een project over mensen die een ondergronds leven leiden in de Europese Unie. Krakers die geen deel uit willen maken van het rechtssysteem, immigranten uit verre landen of geliefden met een gebroken hart die simpelweg niet meer wilde leven hetzelfde land als hun verloren liefde (maar teveel liefdesverdriet hebben om te dealen met de Europese bureaucratie).

Onbeschermd door de wet, onbekend bij gemeentelijke instellingen, niet in staat om gebruik te maken van banken of medische zorg – mensen zonder papieren leven onder extreme omstandigheden. Je hebt moed en kracht nodig om buiten het systeem te leven, maar is dat echt alles? Of hebben deze mensen een soort van bovennatuurlijke krachten? Daar proberen we achter te komen in ‘How to Disappear in Europe’.

Ons doel is om een fotoboek te maken en een reizende expositie (startpunt: de Melkweg gallery in Amsterdam) op te zetten. Het boek zal uit 27 hoofdstukken bestaan, eentje voor elk E.U. land. Elk hoofdstuk is een verzameling foto’s en teksten, geïnspireerd op mensen die zonder papieren in Europa verblijven.

We zijn op zoek naar jou: een innovatieve lomograaf met lef, die niet bang is om ondergronds te gaan om een verdwenen held uit jouw land te portretteren. Interesse om deel te nemen aan het project? Stuur me een berichtje, dan laat ik je alle details weten.

Bedankt!

Credits: tarantula

written by tarantula on 2012-02-13 #news #europe #holland #nld #melkweg #yafit #how-to-disappear
translated by marije

More Interesting Articles