Kodak Tmax 400. Een film die je kan pushen

Zoals we allemaal weten, heeft Kodak een moeilijke tijd achter de rug. Ze produceerden een groot aantal mooie kleurenfilms, zoals de legendarische Kodachrome, maar ook zwart-wit films. Als filmgebruikers moeten we Kodak ondersteunen om hen te laten blijven bestaan, zodat al die geweldige films niet zullen verloren gaan.

Dit was de eerste keer dat ik Kodak Tmax 400 gebruikte en ik besloot om het één stop te pushen. Volgens mijn onderzoek op internet levert dit namelijk goede resultaten op. Ik was van plan om de film te gebruiken op oudejaarsavond om te testen of het goed werkt met weinig licht. Uiteraard testte ik de film in mijn Lomography LC-A +. Hieronder een paar fijne resultaten:

Tijdens oudejaarsavond was er een anonieme groep die zich ‘Vendetta’ noemde en ik kreeg de kans om ze te zien. Jup, het licht was zeer zwak aanwezig waardoor ik de asa knop op de LC-A + naar 800 draaide en de ontspanknop indrukte.

Naast dit alles, testte ik de film ook op de lancering van Yuna’s 2de album. Hier zijn de resultaten:

Als laatste, maar daarom nog niet het minste, een paar portretten:

Persoonlijk vind ik dat deze film zeer scherp is, maar omdat ik hem naar 800 heb gepusht is er te veel korrel verschenen op de beelden. Ik vind het eigenlijk wel leuk omdat het de beelden karakter geeft en de foto’s er artistiek uitzien.

written by bulletofmine on 2012-02-29 #gear #film #review #analogue #malaysia #grain #bulletofmine #kodak-tmax-400-black-and-white #push-800

More Interesting Articles