Fotografietips voor Valentijnsdag

Er hangt liefde in de lucht nu Valentijnsdag met rasse schreden nadert! Je hebt je camera’s en fotorolletjes klaar liggen. En dan? Lees snel verder voor een paar tips over Valentijnsfoto’s.

Wees alert op spontane momenten.
Wees oplettend en probeer zeldzame en spontane momenten om je heen vast te leggen. Je moet hiervoor wel een beetje geduld hebben, aangezien die momenten niet heel vaak voorkomen, maar wanneer het gebeurt heb je zeker een winnend shot!

Gebruik rekwisieten.
Valentijnsdag draait om romantiek. Gebruik rekwisieten om je foto’s wat meer levend te maken en ze iets extra speciaals te geven. Je kan denken aan ballonnen, confetti, bloemen, enz. Maar je kan ook gebruik maken van decors of kostuums als je wilt.

Focus op het onderwerp.
Het kiezen van een te drukke achtergrond kan de aandacht afleiden van het onderwerp. Probeer locaties of achtergronden te kiezen die goed passen bij het onderwerp.

Natuurlijke verlichting.
Gebruik zo veel mogelijk natuurlijk licht bij het nemen van foto’s. Natuurlijk licht kan bijdragen aan het romantische sfeertje. Probeer eens foto’s te maken tijdens de schemering of dageraad voor wat extra magie.

Kies voor silhouetten.
Om de stemming er echt in te krijgen voor Valentijn moet je het silhouet niet vergeten. Je zal versteld staan hoe romantisch een silhouet kan zijn!

Hier zijn een paar Valentijnsfoto’s van leden van de community:

Credits: econ1, orangebird, liquidpapercut, tomkiddo, minniegoodsoup, anarchy, fivedayforecast & mattcharnock

Heb jij nog een andere tip voor Valentijsdag die je met ons wilt delen? Laat dan hieronder een reactie achter! En als je al Valentijnsfoto’s hebt, kijk dan even naar onze LomoWall of Love Rumble! Deze wedstrijd is dan wel al (bijna) gesloten, maar dat betekent niet dat je geen inspiratie op kan doen bij de inzendingen!

written by jeanmendoza on 2012-02-13 #gear #tutorials #heart #photography #romantic #tipster #netherlands #nederland #dutch #holland #nld #hart #romantisch #valentine-s-2012 #valentijd #romantiek #hartje
translated by pinkpix

More Interesting Articles