Wat is jouw favoriete fotolab?

1

Een echte lomograaf heeft 3 dingen nodig: een camera, een film en een goed fotolab dat zorgt voor de perfecte resultaten. Gelukkig zijn er nog zat labs te vinden. Maar waar zitten ze precies verstopt en wat is jouw favoriet?

Fotolabs zijn onmisbaar voor iedere lomograaf. Zonder fotolab geen foto’s en zonder foto’s geen lomo fun! Gelukkig zijn er nog voldoende labs te vinden waar je alle soorten films kan ontwikkelen. Alleen verschillen veel labs van elkaar. Ze kunnen bijvoorbeeld niet allemaal diafilms ontwikkelen, films crossen of gekke formaten afdrukken.

Wij vinden het belangrijk én een goed idee om de fotolabervaringen van iedere lomograaf te bundelen en te delen met de rest van de community. Daarvoor hebben we een speciale FotoLabs rubriek in ons magazine aangemaakt waar jij jouw favoriete fotolab aan kan toevoegen. Zo deel je heel gemakkelijk je ervaringen met alle andere lomografen uit de community en weten zij meteen waar ze moeten wezen voor hun labwerk!

Bij deze een oproep aan iedere lomograaf om zijn of haar favoriete FotoLab toe te voegen aan onze FotoLabs rubriek. Hoe? Klik hier en beschrijf het lab tot in detail. Vergeet vooral niet de belangrijkste details van het lab, zoals:

  • wat voor service bieden ze (ontwikkeling, scannen, crossen etc)
  • hoe is de prijs/kwaliteit verhouding?
  • zijn het toffe mensen?
  • …en niet onbelangrijk – waar zitten ze precies?

Voor niets gaat de zon op, dus ieder compleet FotoLab levert je maar liefst 10 piggies op! Waar wacht je nog op?

Dr. Lab en zijn assistent op het Lomography hoofdkantoor

Een belangrijke side-note lab-wise: wij bij Lomography hebben gelukkig zelf ook een eigen LomoLab ontwikkelservice. Dit lab wordt gerund door lomografen vóór lomografen. De hoogste kwaliteit én alle mogelijkheden qua films, ontwikkeltechnieken én prints. Tot nu toe kan je in NLD en BE alleen nog je films inleveren bij de Lomography Gallery Store Amsterdam.

Zeer binnenkort zal de LomoLab service ook online beschikbaar zijn, zoals in Spanje, Engeland, Frankrijk en Duitsland al het geval is. Vanaf dat moment kan je vanuit je luie stoel in de online shop de ontwikkelservice bestellen en jouw rollen door het LomoLab team laten ontwikkelen. En hoef je niet meer helemaal naar de Lomography Gallery Store in Amsterdam te komen om je rollen te brengen. Meer informatie hierover volgt zsm in dit magazine.

written by mrmaart on 2012-02-09 #news #lab #nederland #lomolab #belgie #fotolab

More Interesting Articles