AquaPix: Goedkoop en maakt geweldige foto's

6

Ik heb de Aqua Pix onderwatercamera in de uitverkoop gekocht voor maar 30 reais (omgerekend ongeveer $16) en ik had nooit gedacht dat er zulke goede resultaten uit zouden komen.

Credits: monamarques

Aquapix is een onderwatercamera die werkt op elke 35mm film. Je hebt geen batterijen, flits of spieren nodig omdat hij ontzettend licht is. Hij drijft en er zit een polsbandje bij, waardoor je hem niet kan verliezen als je in het water ligt. Ondanks dat er in de handleiding stond dat je er altijd film met een hoge ISO is moest doen, heb ik 100, 400 en 800 ISO gebruikt en het zijn allemaal fantastische shots geworden. Misschien is het een kwestie van het juiste moment kiezen, met het juiste licht en het juiste onderwerp

Het heeft het uiterlijk van en werkt als een stuk speelgoed. Oke, oke. Het is speelgoed! De 28mm lens heeft maar één diafragma (f9) en een sluitertijd van 1/100 seconde. Je kunt hem zelfs gebruiken zonder de plastic waterdichte case als je niet in de buurt van de zee, een rivier, zwembad, badkuip etc. bent.

Credits: monamarques

De foto hierboven is genomen met een Lomography CN 800, een film met een hoge ISO, zoals aangeraden in de handleiding. Tot mijn verrassing werden de foto’s helemaal niet zo goed als ik had verwacht. Het was niet de fout van de film, maar van mij: in de meeste gevallen was ik vergeten mijn vinger voor de lens weg te halen. Inderdaad een beetje dom! Hier nog wat foto’s die wel gelukt zijn:

Credits: monamarques

Iets anders belangrijks als je schiet met Aquapix is: hoe zonniger de dag, hoe beter de foto’s worden. Golden hour (zo rond 5 of 6 uur ‘s avonds) is eigenlijk al te laat. Deze foto’s heb ik genomen rond 6 uur. De zon stond niet meer op het zwembad en de foto is direct te donker, zelfs met een ISO 800 film.

Credits: monamarques

Als de zon op zijn hoogst staat, kun je ISO 100 film gebruiken, en dan krijg je fantastische foto’s. De foto’s hieronder zijn genomen met een over datum Fujifilm!

Credits: monamarques

De waterdichte plastic case maakt de foto’s minder scherp, alsof het schilderijen zijn. Hier wat foto’s die ver van het water vandaan en zonder case heb genomen. Bij sommige heb ik ISO 400 film gebruikt.

Credits: monamarques

Meer foto’s vind je in dit album of op mijn LomoHome.

written by monamarques on 2012-02-14 #gear #expired #review #expired-film #lomography #fujifilm #aquapix #gebruikers-review #onderwater
translated by maaikeschets

6 Comments

 1. marissa
  marissa ·

  Ik heb deze ook! Zelfs voor vier dollar via eBay op de kop weten te tikken... In mijn LomoHome kun je de resultaten van mijn eerste rolletje zien.. Ik was net als de schrijfster van dit artikel blij verrast :). Leuk speledingetje!

 2. pcrlaban
  pcrlaban ·

  Leuk speeltje voor in de zomer!

 3. enfyulfur
  enfyulfur ·

  Voor ik op vakantie ga bestel ik er zeker een, we gaan altijd met de boot weg en Holga + zwemmen lijkt mij geen goed idee

 4. enfyulfur
  enfyulfur ·

  Ik heb hem besteld, een beetje laat want ik ga over 2 weken op vakantie, ik hoop dat ie nog op tijd binnenkomt

 5. enfyulfur
  enfyulfur ·

  Ik heb de camera binnen, wat een grappig en klein cameraatje is het eigenlijk zonder de waterdichte behuizing (ook erg licht en goedkoop plastic achtig) Ik neem hem mee op vakantie in nederland, Lomography X-Pro 200 is prima te gebruiken toch?

 6. monamarques
  monamarques ·

  @enfyulfur
  I'm sorry, I just speak english and portuguese, but I used google translator and...
  Well, I LOVE Lomography X-Pro. It's one of my favourite films. I've never tried it with Aquapix. Tell me about your results, ok? ;)

  I use X-Pro with my Lubitel. By the way, I love Lubitel too. Hahahah.

More Interesting Articles