Bokehs in alle hoeden en gaten

Ook in de winter heeft je zonnehoed nut voor instant bokehs. Vis hem onder uit de kast en neem hem mee op een lomowalk.

Dit idee kwam in me op toen ik op een warme dag lekker buiten lag te chillen met een hoed over mijn gezicht. Ik was moe en probeerde het felle zonlicht uit mijn ogen te houden en opeens viel het me op dat ik kleine lichtspikkeltjes door mijn hoed heen zag. En dat leek wel minibokeh! Het chillmoment was voorbij en ik rende naar huis om mijn trouwe LC-Wide te halen en het idee in de praktijk te brengen.

Hiervoor heb je nodig:

  • Een hoed waar licht doorheen komt
  • Een camera, bij voorkeur één waarmee je dubbele belichtingen kan doen
  • Film (ik kwam er achter dat Kodak 200 prima werkt)

Dat is alles! Met deze tipster hoef je niet eerst je hele rolletje vol te schieten en weer terug te spoelen. Ik wilde ook geen hele film vol bokeh, maar als jij dat wel wilt, ga vooral je gang! :) Met deze tipster krijg je precies genoeg bokeh zonder dat je hoeft te wachten tot het avond is!

1. Pak je camera, zet de focus op oneindig en neem je eerste foto door de hoed heen. Voor fellere bokeh kan je hem richting de lucht houden, of zelfs op de zon richten!

(als het goed is wordt je bokeh mooi rond)

2. Neem de tweede foto van iets wat je leuk lijkt hier overheen, en dat is het!

Mutsen werken trouwens ook. De gaten zijn vaak groter, waardoor je minder bokeh krijgt, maar het blijft een cool effect.

Hoe dichter je de camera bij de hoed houdt, hoe groter je bokeh worden.

En omgekeerd: hoe verder je de camera uit de hoed haalt, hoe kleiner de bokeh zullen zijn.

written by natalieerachel on 2012-02-23 #gear #tutorials #hat #camera #holes #mx #bokeh #tipster #doubles #netherlands #nederland #dutch #holland #dx #muts #hoed #nld #dubbele-belichting #gaatjes

More Interesting Articles