Als je Diana F+ flitser niet flitst... Fix hem!

Soms valt je flitser net even te hard op de betonnen vloer. En als je hem net even iets harder neerlegt op een houten tafel wordt je flitser ook al niet blij. Zaken zoals dit kunnen er voor zorgen dat het mechanisme in je Diana F+ flitser los komt te zitten. Met deze tipster kun je je geliefde flitser redden!

Je eerste stap zal zijn om uit te zoeken wat er aan de hand is met je flitser en waarom hij niet meer flitst. Als je met de flitser schud, hoor of voel je de batterij dan bewegen? Dan is dat een teken dat het mechanisme inderdaad wat los zit. Geen paniek! De redding is nabij!

Opletten tijdens scheikunde heeft toch nut gehad! Als het om de connectie gaat waardoor de flitser het slecht doet dan hebben we alleen iets nodig om het circuit opnieuw te sluiten. Daarna kan ze gewoon haar flitsende zelf weer zijn!

Ik heb een paar dingen geprobeerd. metalen draadjes, de binnenveer van een balpen (niet stuk knippen zonder een veiligheidsbril…). Uiteindelijk heb ik de jackpot gewonnen! Aluminiumfolie! Bijna iedereen heeft het thuis liggen en het is enorm simpel om mee te werken. Plus: aluminiumfolie geleidt stroom!

Wat je nodig hebt:

  • een schaar
  • aluminiumfolie
  • werkende batterij
  • de gewonde Diana F+ flitser
  1. Knip of scheur een stukje aluminiumfolie uit. Vouw het daarna een paar keer dubbel zodat het dikker wordt. Je kunt de eerste keer beter voor te dik gaan dan te dun.
  2. Open de batterijholte en stop de batterij erin. Leg daarna het stukje folie op de buitenste pool en doe het klepje voorzichtig dicht. Beweegt de batterij nog steeds? Dan heb je een dikker stukje folie nodig. Indien niet, dan zou je Diana F+ flitser nu gefixed moeten zijn!

De Diana F+ is onze versie van de klassieke medium formaat camera uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Aangepast en uitgebreid voor de meest waanzinnige accessoires!

written by awfullysasha on 2012-02-22 #gear #tutorials #diy #camera #repair #tipster #nl #flash #netherlands #diana #dutch #holland #nederlands #camera-modification #nld #hollands #flitser #vertaling #diana-f-diana-f
translated by pretletterp

More Interesting Articles