Uitlijnen van de DigitaLIZA op een Epson v500

De DigitaLIZA maakt het makkelijker om vreemde formaten foto’s en sprocket gaatjes te scannen. Maar het juist plaatsen van de DigitaLIZA op een scanner luistert nogal nauw. Met deze makkelijke tipster krijg jij bij elke scan een perfect resultaat!

De Epson v500 heeft een kleine oppervlakte bovenaan de scanner dat vrij moet blijven, anders gaat de software over zijn nek. Hij scant ook niet helemaal tot aan de bodem van de scanner, dus het kost je een paar pogingen voor je DigitaLIZA goed ligt. Dan heb je nog de free agent factor bij de DigitaLIZA zelf. Als hij niet perfect recht is, zullen je scans ook nooit perfect recht worden. Ik was het zat en heb een hulpje gemaakt zodat het elke keer perfect lukt zonder klooien.
Hieronder kun je in de foto’s zien wat ik gedaan heb met behulp van hobbyfoam.

De DigitaLIZA is te gebruiken met moderne flatbed scanners en houdt je 35mm negatieven op hun plek zodat je ze kan scannen. Special gemaakt om afwijkende formaten zoals sprocket gaten, eindeloze panorama’s of overlappende exposures gemakkelijk scannen!

written by gvelasco on 2012-02-19 #gear #tutorials #lab-rat #scanning #tipster #nl #netherlands #dutch #holland #quickie-tipster #nederlands #scanning-film #epson #v500 #nld #hollands #vertaling #digitaliza-epsonv500
translated by pretletterp

More Interesting Articles