De cross-over rumble van Lomo Amigo Ties

1

We hebben er weer een goede vriend bij en hij heet Ties! Binnenkort komt zijn Lomo Amigo verhaal online, maar voordat het zover is, hebben we samen een toffe fotowedstrijd opgezet. De rumble staat in het teken van Ties zijn passie voor cross overs. Benieuwd waar dit idee vandaan komt en wat de bedoeling van de rumble is? Read on…

Dit is Ties. Ties is muzikant en gek op Lomography. Sinds een paar maanden heeft hij de smaak van analoge fotografie helemaal te pakken en gaat hij de deur niet meer uit zonder één van zijn Lomography camera’s. Na het één kwam het ander en voila – we hebben de handen ineen geslagen en samen een toffe wedstrijd opgezet!

Onze Lomo Amigo in spé Ties Mellema is saxofonist van beroep en lomograaf in zijn vrije tijd. Tijdens de _Tracks_ avond van 23 februari heeft Ties een uniek optreden in de kleine zaal van het Concertgebouw gegeven, waarbij hij zijn muzikale carrière in het kort heeft bloot legde. Zijn carrière gaat voor een groot gedeelte over het niet erkennen van muzikale grenzen. Ties wil namelijk het liefst muziek maken van de meest uiteenlopende genres. Van de renaissance tot wereldmuziek, jazz, rock en met de meest hedendaagse muziek. Om die reden had Ties speciaal voor dit optreden een mix gemaakt van popmuziek uit zijn vroege jeugd in combinatie met zijn huidige (‘klassieke’) concertpraktijk. Waarbij de invloed van Prince een grote hoofdrol kreeg. Als dat niet spannend klinkt?

Met andere woorden – Ties houdt van cross-overs. En daarmee hebben we meteen het thema van deze wedstrijd te pakken. Wij zijn op zoek naar jouw foto’s die op de één of andere manier een cross-over uitdrukken, hetzij fotografisch-stilitisch gezien; of onderwerpen die cross-over in zich herbergen. Denk bijvoorbeeld aan de Sagrada Familia. Of Andy Warhol, Bauhaus, Art-Nouveau of kunst en gebruiksvoorwerpen.

Ter inspiratie hier een aantal voorbeelden van Ties:

Björk doet veel crossovers in haar werk:
Maar crossovers zijn natuurlijk ook MX foto’s – meervoudig een film belichten is een letterlijke cross-over!
Een schilderij dat geïnspireerd is op een foto:

Wat betekent een cross-over voor jou? Hoe druk jij een cross-over uit op een analoge foto? De interpretatiemogelijkheden zijn eindeloos dus wees creatief en stuur je foto’s in!

Benieuwd wat je kan winnen? Here we go:

Hoofdprijswinnaar wint:

 • 20 piggies
 • De nieuwste CD Amstel Tracks van het Amstel Quartet waar Ties deel van uit maakt
 • De laatste CD van Ties – On the Other Hand
 • De eerste CD van Ties – Duos
 • …en zijn eerste solo CD – Grab it
 • 2 workshop vouchers voor een workshop naar keuze in de Lomography Gallery Store Amsterdam
 • Special medaille voor op je LomoHome

3 runners up winnen ieder:

 • 10 piggies
 • De eerste CD van Ties – Duos
 • Special medaille voor op je LomoHome

De winnende foto’s zullen tevens worden geëxposeerd in de exporuimte van de Lomography Gallery Store Amsterdam. Deze expo zullen we samen met Ties feestelijk openen. Wanneer en hoe laat precies, dat lezen jullie later in dit magazine…

Rumble details:

 • Film/Camera type: Iedere willekeurige analoge camera en film, zolang de foto maar niet digitaal gemanipuleerd of bewerkt is.
 • Upload limiet: 5 foto’s!
 • Minimale foto afmetingen: ingezonden foto’s moeten minimaal 768px in of de breedte, of de lengte zijn.
 • Meta data moet compleet zijn (camera, film, locatie & 3 tags).
 • Geef in de titel en beschrijving van je foto aan wat de cross-over is

Op 10 april aanstaande maken we de winnaar bekend!

…en wil je meer weten over Ties, over zijn zijn Princepiration project of misschien zijn platen bestellen? Check dan zijn website: www.tiesmellema.nl voor meer informatie.

written by mrmaart on 2012-03-06 #news #competition #amsterdam #ties #mpx #cross-over #dubbele-belichting #concertgebouw

More Interesting Articles