De LomoRoadShow komt naar je toe!

38

De LomoRoadShow komt naar jou toe! We pakken onze koffers in met camera’s, filmrolletjes en goodies en touren komend jaar door heel Nederland én België. Maar de grote vraag is: in welke steden moeten we zeker een stop maken?

Credits: lomographybenelux

Het afgelopen jaar hebben we op feestelijke wijze de Lomography Gallery Store in Amsterdam geopend. Sindsdien worden hier wekelijks de leukste activiteiten georganiseerd. Van scavenger hunts in de buurt tot aan Diana workshops in de winkel zelf.
Maar al die evenementen in Amsterdam zijn allemaal leuk en aardig, alleen hebben lomografen daar in de verste uithoeken van het land natuurlijk niets aan! Gelukkig hebben wij bij Lomography daar iets op gevonden – de LomoRoadShow!

Credits: tallgrrlrocks

De Lomo-wat? De LomoRoadShow is een reizend concept wat op ieder willekeurige locatie ingezet kan worden. Wij pakken onze koffers met camera’s, films en andere goodies, en trekken het land in op zoek naar lomografen in alle hoeken van het land. We gaan op zoek naar geschikte locaties – denk aan theaters, poppodia, cultuurcentra of een ander leuk zaaltje – om de LomoRoadShow te realiseren.

Trommel al je vrienden op, ervaren of onervaren, en wij zorgen voor een onderdompeling in een wereld vol analoge fun – met workshops, LomoWalks en andere toffe activiteiten. Wij zorgen voor voldoende camera’s, filmrolletjes en andere analoge goodies. Maximaal analoog plezier gegarandeerd! Iedere LomoRoadShow zal apart worden georganiseerd en aangekondigd. De programma’s kunnen daarom ook verschillend zijn per locatie.

De bedoeling is dat we iedere maand minstens 1 show in de België of Nederland gaan realiseren. Alleen hebben we daarbij jullie hulp nodig! Waar in Nederland en België moeten we zijn? Wat zijn de beste LomoLocaties, in welke steden kunnen we de tofste LomoWalks organiseren en in welke gebieden wonen de gezelligste lomografen? Laat het ons weten door middel van een reactie onderaan dit bericht!

Credits: lomographybenelux

Last but not least – lijkt het jou leuk om ons te helpen met het organiseren van een dag vol analoge plezier in je eigen stad? Heb je contacten bij een toffe locatie in je eigen woonplaats, of organiseer je zelf een leuk evenement waar de LomoRoadShow naadloos op aan kan sluiten? En lijkt het je leuk om mee te denken over de programmering? Laat dan ook zsm een reactie achter en wij nemen contact met je op!

We hebben er in ieder geval heel veel zin in en kunnen niet wachten om jullie kant op te komen! Lomo on!

Groetjes namens het hele Nederlandse Lomography team!

Credits: lomographybenelux

written by fritssi on 2012-02-03 #news #trip #street-photography #tour #accessories #analogue-photography #nl #photowalk #city #workshops #nederland #dutch #analogue-cameras #stad #lomoroadshow #lomolocatie #35mm-films #120-films

38 Comments

 1. jann0812
  jann0812 ·

  Eindhoven! De oude industriegebouwen op Strijp S staan klaar om gefotografeerd te worden :)

 2. yarah
  yarah ·

  Nijmegen!!! :-)

 3. manon269
  manon269 ·

  Er zijn heel veel leuke lomo plekjes op Walcheren, dus kom gezellig naar Middelburg! Dan help ik graag een leuk programma in elkaar te zetten :)

 4. nike-liscaljet
  nike-liscaljet ·

  Leiden! Hofjes, muurgedichten, grachten, historische pandjes, woonplaats van Rembrandt, A'dam in het klein en genoeg Leidse fans om jullie op weg te helpen met een programma, me dunkt.

 5. meesterbrein
  meesterbrein ·

  Het spookdorpje Doel? of misschien Antwerpen?

 6. leannevangurp
  leannevangurp ·

  Dordrecht!

 7. tah_boeddha
  tah_boeddha ·

  LowLands! Niks moet, alles mag en lekker ongestoord

 8. jwlb
  jwlb ·

  Dordrecht!

 9. mrmaart
  mrmaart ·

  te gek al die suggesties! kunnen jullie nog iets specifieker zijn? misschien een toffe locatie in je stad? en wie lijkt het leuk om ons mee te helpen?

 10. undiscovered
  undiscovered ·

  Ik wil zéker meehelpen! En Gent is een zalige lomolocatie voor een wandeling met fijne architectuur, tonnen parkjes, véél water, gezellige cafétjes en natuurlijk de tofste lomografen ;)

 11. marije
  marije ·

  Utrecht FTW! :)

 12. lot
  lot ·

  Rotterda!!! Maassilo Of het Loydkwartier, VanNelle fabriek, Scheepvaartkwartier!

 13. lot
  lot ·

  Rotterdam bedoel ik dus ;)

 14. pinkpix
  pinkpix ·

  Dan zeg ik: Vlaardingen! Bij de Kroepoekfabriek wilden we sowieso al een lomoworkshop doen, het pand is supermooi, de haven is vlakbij, mensen uit Schiedam en Rotterdam zijn er ook zo: www.lomography.com/magazine/locations/2012/02/01/de-kroepoe…

 15. omgitsacow
  omgitsacow ·

  Ik zou inderdaad ook zeggen lowlands! Als er iets lomowaardig is, dan is het lowlands! Genoeg plek en dag/nacht om fotos te maken, neem een minidoka mee voor de mensen die rolletjes hebben en organiseer wedstrijden/ camera/rolletjes uitwisselprojecten! Lijkt mij echt geweldig!

 16. pcrlaban
  pcrlaban ·

  How about Paaspop 2012? Dé start van het festivalseizoen in Nederland, en ze hebben zelfs een speciale hoek op het festival waar "creative creatures" een stukje Paaspop kunnen neerzetten. Je bent er dan dus niet alleen bij, je bent deel van het festival zelf! Workshops op een zelfgemaakt terras, lomowalks over het festival en bij de vetste optredens, en wie weet een old skool lomocamper om het geheel compleet te maken? Toffe manier om Lomography aan duizenden mensen te introduceren... En mochten jullie het wat vinden dan kan ik zeker een handje meehelpen! :D

 17. bobby_sekeris
  bobby_sekeris ·

  Rotterdam of Den Haag uiteraard! Misschien leuk om te menegen met de beeldfabriek van het SKVR? en anders op metropolis (het festival in Rotterdam)

 18. buro55nl
  buro55nl ·

  Arnhem!!!

 19. manon269
  manon269 ·

  Onderstroom 2012: 5 t/m 8 juli
  www.onderstroom.info
  Het onderstroom fesitval is een soort Parade, maar dan lekker aan zee in Vlissingen. Heel veel leuke, aparte, creative acts, en zeker een leuke optie om hele toffe foto's te maken, en 't zonnetje schijnt hier (bijna) altijd!

 20. pimdeweerd
  pimdeweerd ·

  kom naar Deventer!!! =)

 21. miss_behavin
  miss_behavin ·

  Rotterdam voor de mooie industriële en architectonische plaatjes, en Dordrecht voor de mooie oude panden, straatjes en bruggetjes, etc. :)

 22. jaasirlinger
  jaasirlinger ·

  Zoetermeer!
  Sluit goed aan bij onze ANALOGE foto expo die in mei 2012 wordt geopend @ www.touchecollective.com (Touché bevindt zich @ www.baztille.nl/content.phtml?cid=info&id=welkom ). De expo is mede mogelijk gemaakt door "fotografica museum zoetermeer" www.fotograficamuseumzoetermeer.nl/ die ons 3 kratten vol met analoge camera's heeft gegeven voor de expo.
  Ik ben projectmanager/pr/marketing a.k.a. de regeldude van deze expo / touche collective.
  De workshops zouden tevens een goede aansluiting zijn bij de (middelbare) scholieren en andere mensen die ons atelier/expo bezoeken.

 23. marissa
  marissa ·

  Ruigoord :)

 24. marloesmadelon
  marloesmadelon ·

  Groningen! :)

 25. jwlb
  jwlb ·

  In Dordrecht is het in de binnenstad mogelijk om een route o.i.d. uit te stippelen. Genoeg plekken om gave foto's te maken. Ik help graag mee! En contacten zijn aanwezig voor eventuele workshops en dat soort zaken :)

 26. martie
  martie ·

  Groningen; een unieke, eigenzinnige stad met interessante mensen en een enorm potentieel aan boeiende fotografeerlocaties!

 27. dainy
  dainy ·

  Breda - Breda barst www.festivalinfo.nl/festival/14095/Breda_Barst/2012/ een muziekfestinval in het mooie valkenbergpark 15 en 16 september 2012

 28. dainy
  dainy ·

  Lowlands en paaspop zijn ook geweldige ideeën !

 29. witse
  witse ·

  Als jullie naar Belgie komen, is Gent inderdaad de meest aangewezen plek: veel actieve lomographers en een bonte mix van culturen en een jonge moderne stad in een prachtig historisch decor!

 30. marissa
  marissa ·

  @mrmaart : Mocht een keer geholpen worden meld ik me graag aan, lijkt me supervet!

 31. nanyeah
  nanyeah ·

  Rotterdammmm!!! :)

 32. fmadera
  fmadera ·

  Enschede :)

 33. kjx
  kjx ·

  Nijmegen, Waalhalla, Kelders onder het valkhof, het oude stads centrum, vierdaagse feesten of het gebroeders van limburg festival, plakt allemaal goed op de foto.

 34. pfvandenbroek
  pfvandenbroek ·

  Breda!

 35. stratski
  stratski ·

  Luister naar Jan0812! Eindhoven! Strijp-S is the place to be.

 36. dmtr
  dmtr ·

  ijmuiden!!!!

 37. mimifleuri
  mimifleuri ·

  Ja, IJmuiden! Ruige hoogovens, stoere boten, fantastische kleuren, verrassende hoekjes, gave gebouwen, je kunt nooit genoeg fotorolletjes hebben als je naar de haven in IJmuiden gaat of over de sluizen bij de hoogovens fietst/loopt/rijdt.

 38. elsd
  elsd ·

  Dag Allemaal..
  Deze zomer is'r eind juli 2012Festival in regio Ellezelle. Een prachtige locatie tussen drie autosnelwegen in (Bereikbaarheid=A8,E40, A14/E17). Graag willen we de LomoRoadShow hier Verwelkomen..!
  The Future is Analoge ! Graag een seintje wie hier aan mee wil werken :) details volgen
  Groeten van Els;)

More Interesting Articles