Dubbele belichtingen met takken en twijgjes

Heb je een camera waarmee je dubbele belichtingen kan maken, maar weet je nog steeds niet helemaal wat je daar nou mee moet? Probeer dan gewoon om bomen, takken, twijgjes op de foto te zetten, met daaroverheen een object, je hand of een gezicht. Je krijgt gegarandeerd een sprookjesachtig effect!

Credits: cecilialisbon

Toen ik mijn Holga 120 CFN kreeg was ik extra blij met het feit dat ik daarmee dubbele belichtingen kon maken. Ik begon met een paar willekeurige combinaties, maar ik realiseerde al snel dat de combinatie van bomen en mensen behoorlijk gaaf was. De hoofdgedachte hierachter is de ‘link’ tussen mensen en de natuur. Dat spreekt mij het meeste aan.

Je hebt nodig:

  • een camera die dubbele belichtingen kan maken
  • een film (35mm of 120, afhankelijk van je camera)
  • een boom, takken, twijgen, een struik (ga naar buiten!)
  • iemands lichaam, gezicht of handen (of je eigen handen, gezicht of lichaam, mits iemand de foto dan voor je maakt natuurlijk)

Nu ben je er klaar voor. Voor de eerste belichting maak je een foto van de natuur; bomen, takken. Voor de tweede belichting in hetzelfde frame, maak je een foto van een lichaamsdeel. Je krijgt dan dit soort resultaten:

(de foto’s zijn gemaakt met een Holga120 CFN en een Holga 135BC)

Succes met het uitproberen en laat je fantasie de vrije loop!

written by cecilialisbon on 2012-02-14 #gear #tutorials #art #trees #camera #mx #tipster #double #netherlands #nederland #dutch #holland #twigs #quickie-tipster #boom #select-type-of-tipster #dx #nld #bomen #dubbele-belichting #meervoudige-belichting #tak #twijg #takken
translated by pinkpix

More Interesting Articles