Lomowalk Nijmegen

Dit is een kort artikel over de Lomowalk in Nijmegen van een tijdje terug in 2011.

Nijmegen. Ik heb de naam van die stad vaak gezien op de borden langs de snelweg onderweg naar Duitsland wanneer ik begon aan een nieuwe reis naar het zuiden van Europa, of op de terugweg, Arnhem voorbij razend. Ik had nooit de kans om er te stoppen, tot nu.

Nijmegen geeft je een erg knus gevoel. Het is groot genoeg om verschillende wijken te huisvesten aan beide kanten van de rivier de Waal maar tegelijkertijd is het ook compact genoeg om bijna het gehele historische centrum te voet te kunnen bekijken. Wat het meeste opvalt is het grote aantal verwijzingen naar de Romeinse tijd. Veel pleinen en straten dragen namen van één of andere Romeinse keizer. Door mijn nationaliteit (en de nabijheid van Duitsland meegenomen) dacht ik dat al die namen refereerden aan de Duitse keizers, maar blijkbaar is de stad zo oud dat het zelfs getuige is geweest van de Romeinse tijd. Bij de rivier de Waal was de grens – de grens tussen het keizerrijk en de rest. Hier vind je geschiedenis, Noviamagus.

Al met al was de Lomowalk in Nijmegen zeer succesvol – een grote groep van enthousiaste deelnemers (met dank aan Manja voor het organiseren), creatieve ideeën over het plaatsen van de Lomo posters op of naast verschillende historische monumenten (niets beschadigd ;-)) en een groot aantal uitgewisselde tips!

En toch, er is nog genoeg te leren – één van mijn rolletjes was uiteindelijk overbelicht. Volgende keer beter. ;-)

written by tsjort on 2012-02-10 #places #location #happening #tsjort-yarah-ismikk-angelf-achocolatemoose-elefteria-luasan
translated by maaikeschets

More Interesting Articles