Cadeau's inpakken voor beginners

Voor alle analoge fotografie liefhebbers onder jullie die hun lomostuff online bestellen, is hier een tip om meer te doen met de verpakkingen dan weggooien! Ik heb het lelijke, bruine papier dat in de dozen zit gebruikt voor een nieuw doel.

Ik heb een groot aantal kartonnen dozen en bruin verpakkingspapier verzameld doordat ik zo veel heb besteld in de online shop van Lomography.
Ze liggen in de gang, ze staan opgestapeld in mijn slaapkamer, ze zijn overal. Ik vond het zonde om ze zomaar weg te gooien, daarom heb ik ze bewaard. Maar het begon nogal rommelig te worden in huis, dus besloot ik dat ik er iets mee moest doen!

Een van mijn vrienden was bijna jarig en ik had de Split Cam voor haar besteld. Ik wilde hem leuk inpakken, maar ik had niets anders dan oud kerstpapier… Dus, toen kwam ik uit bij het saaie, bruine verpakkingspapier.

Voor deze tipster heb je nodig:

 • Het bruine verpakkingspapier
 • Een schaar
 • Plakband
 • Een doos waar je cadeau inpast
 • Het cadeau
 • Verf (ik heb acryl gebruikt)
 • Kwasten
 • Lint
 • Optioneel: Kaartje
 • Optioneel: Glitters
 • Optioneel: Een pen

Ik heb foto’s en een stap voor stap beschrijving toegevoegd voor iedereen die, net als mijn broer, geen cadeau’s kan inpakken.

1. Leg het cadeau dat je wilt inpakken in het midden van het papier. Zorg ervoor dat het net genoeg papier is om rond het cadeau te passen, te veel papier is ook niet mooi. Knip de rest van het papier weg.

2. Vouw het papier dicht van de onderkant naar de bovenkant van het cadeau en plak het vast.

3. Vouw de rechter en linker kanten naar binnen en strijk de kreukels er uit. Pak daarna de bovenste of onderste flap en vouw die omhoog. Vouw de andere kant er overheen en zet het vast met plakband.

(Je cadeautje moet er nu zo uit zien!)

4. Neem nu de doos en een stuk van het bruine papier. Leg het papier in de doos en druk het een beetje naar binnen. Leg nu het cadeautje in de doos.

5. Doe nu, als je net als ik van glitters houdt (en als het cadeautje voor een meisje is), wat glitters bij het cadeautje! Je kan er ook nog een verjaardagsberichtje bij doen!

6. Doe de doos dicht en pak deze op de zelfde manier in als het cadeau!

(Let niet op Bella….)

7. Nu volgt het leukste; het is tijd om de verf en kwasten er bij te pakken! Maar voordat je dat doet, gebruik je eerst wat grote stukken papier om je kleed/vloer/tafel te beschermen en leg de ingepakte doos hier op, voor het geval de verf gaat druppen. Nu kun je de hele doos verven hoe je wilt! Ik heb rozige kleuren gebruikt en een beetje op een vlekkerige manier geverfd. Je kan ook een sponsachtige kwast gebruiken, dat ziet er ook cool uit. Vergeet niet ook de vouwen te verven.

8. Terwijl je wacht tot de verf droog is (wat niet niet lang hoeft te duren als je met acrylverf hebt geverfd en niet te grote klodders hebt gebruikt), kun je… Een verjaardagskaart maken, de rommel opruimen, of kijken hoe je kat ligt te zonnebaden, zoals ik deed.

9. Tijd om het helemaal af te maken met wat lint! Knip een lang stuk af en leg het midden ervan over de bovenkant van de doos. Zorg dat je het lint op de zelfde plek houdt, terwijl je de doos omdraait, het lint kruist en de doos weer terugdraait. Leg er nu een knoop in!

10. Ik houd van gekrulde friet en nóg meer van gekrulde lintjes, dus pak je schaar en leg het lint over de scherpe kant. Druk het lint hard op de schaar (niet te hard) met je duim en trek dan de schaar omhoog.

11. Voor de finishing touch knip je een klein kaartje uit (ik heb een foto van de Lomography x Tungsten filmverpakking gebruikt, omdat het goed bij de kleuren van de doos paste) en maak je er een gaatje in. Haal er een lintje door en knoop het aan het cadeautje. Vergeet het lintje niet te krullen!

En dan ben je klaar, je hebt nu afval succesvol veranderd in een cadeautje!

Foto’s en tekst door Natalie Fong. Ze komt oorspronkelijk uit Taipei, Taiwan, maar Natalie woont nu in Honolulu, Hawaii.

written by natalieerachel on 2012-02-18 #gear #tutorials #tipster #papier #decoratie #doos #inpakken #verpakking #cadeau-s

More Interesting Articles