Een terugblik op de portretfotografie workshop in de Gallery Store Amsterdam

De ‘go close or go home’ protretfotografie workshop in de Lomography Gallery Store Amsterdam was leuk! Lees hier de review van workshopguru Stephan Kaps.

Credits: lomographybenelux

Negen deelnemers, waaronder Petra, deden mee aan de eerste portretfotografie workshop in de Lomography Gallery Store Amsterdam. Volledig in de spirit van Gouden Regel #5 – “Go close or go home”.

Na een korte introductie over de geschiedenis van Lomography, de 10 Gouden Regels en wat algemene informatie over de films, gaf mephisto19 wat informatie over de camera’s die men kon kiezen bij deze workshop. De La Sardina met 35mm film Lomography Lady Grey 400 and de Diana F+ geladen met Lomography Lady Grey 400 iso B&W film.

Wat zegt Wikipedia? eigenlijk over portretfotografie?
“Een portret is een opname van één of meerdere personen waarbij het gezicht en de uitstraling centraal staat. Net als bij veel andere foto’s ligt de focus op het centrale punt, en bij portretofotografie is dat het gezicht van het portret. Terwijl de totale achtergrond en het lichaam van het portret ook meegerekend kan worden. Een portret is geen snapshot, maar een bewust geschoten foto van een persoon in een still pose. Vaak kijkt een persoon bij een portret recht in de camera. Een portretfoto vertelt een verhaal over de geportretteerde. Inclusief emoties.”

Een interessante zin is:
“Een portret is geen snapshot, maar een bewust geschoten foto van een persoon in een still pose.”

Dus volgens deze definitie bestaat een lomografisch portret niet. Aangezien lomografische foto’s negen van de tien keer snapshots zijn. Maar wat ik tijdens deze foto workshop zag was juist een lomografische manier van het maken van portretfoto’s. Zelf experimenteren met nieuwe perspectieven, positionering van de geportretteerde en zelfs met flitsers. Heel leuk om te zien hoe iedereen portretfotografie ‘eigen’ maakte.

Een geslaagde workshop!

Credits: lomographybenelux

Lomography Gallery Store Amsterdam
Herengracht 298, 1016 BX Amsterdam
Tel. 020 4205902 | store.amsterdam@lomography.com

OPENINGSTIJDEN STORE
Zondag: 12:00h – 19:00h
Maandag: 12:00h – 19:00h
Dinsdag: 11:00h – 19:00h
Woensdag: 11:00h – 19:00h
Donderdag: 11:00h – 21:00h
Vrijdag: 11:00h – 19:00h
Zaterdag: 11:00h – 19:00h

Volg ons, word vriendjes, check in en kom langs!
LOMOHOME
FACEBOOK
TWITTER
VIMEO
YOUTUBE
FOURSQUARE

written by mephisto19 on 2012-02-14 #news #portraits #lomography-gallery-store #amsterdam #workshops #dutch #recap #the-netherlands

More Interesting Articles