Sprocket Rocket vs Epson scanner - de eerste keer

Een nieuwe camera en een nieuwe scanner, best een beetje spannend. Maar gelukkig zijn de Sprocket Rocket en de Epson scanner een goed team samen. In ieder geval met redscale film.

Dankzij een beroemd Spaans modemerk kreeg ik eindelijk mijn Sprocket Rocket. Ik had maanden gewacht om hem voor het eerst uit te proberen. Om eerlijk te zijn wilde ik deze camera altijd al hebben. Of eigenlijk, wil ik bijna alle Lomography camera’s hebben. Ik vind ze zo leuk! Hoe ze eruit zien, de verpakking, de boeken…!

Maar ik had dus gewacht met het eerste rolletje volschieten totdat ik een eigen negatievenscanner had, zodat ik de film met de sprocket gaatjes kon scannen. Toen had ik eindelijk de camera, de film en de scanner… en de gelegenheid: een reisje naar Bilbao (een stad in het noorden van Spanje).

Credits: carlosbull

Ik koos voor de Redscale XR 50-200 film in mijn Sprocket Rocket. Puur omdat ik ontzettend gek ben op de verrassende resultaten van deze film. Mijn avontuur begon in één van de meest karakteristieke gebieden van de stad, waar ook het Guggenheim-museum is gevestigd.

Het formaat is één van mijn favoriete features van de Sprocket Rocket, zo breed en uniek. Maar voor deze foto’s had ik met mijzelf de deal gesloten alleen ‘normale’ plaatjes schieten, met hoogstens wat dubbele exposures. Ik wilde weten hoe de camera werkt. De volgende keer ga ik meer experimenteren!

Het leukste is dat je de film niet alleen kan doordraaien, maar ook kan terugdraaien. Zo kan je altijd en overal heel simpel dubbele belichtingen doen! Verder ben ik fan van de sprocket gaatjes, omdat ze je foto’s die geweldige vintage-look geven.

Credits: carlosbull

Nadat de film was ontwikkeld was het tijd voor het scannen. Probleem nummer één: ik heb geen DigitaLIZA scanmasker. De Digitaliza zou me een hoop moeite hebben gescheeld, maar ik kon ook de negatieven perfect recht op de glasplaat leggen en ze zo alsnog scannen met de gaatjes. Het is best goed gelukt, toch?

Het nadeel van redscale film is dat het heel ingewikkeld is de juiste kleur en verzadiging in te stellen, dat viel een beetje tegen. Automatische instellingen voldoen hierbij niet, maar het was wel een goede manier om de instellingen van mijn scanner beter te leren kennen. Bovendien vind ik de combinatie Sprocket Rocket en redscale super!

Credits: carlosbull

De “Sprocket Rocket”:http://shop.lomography.com/cameras/sprocket-rocket-cameras/sprocket-rocket is hier om analoge fotografie een opwindend nieuw tijdperk in te loodsen! Het is de eerste groothoek camera ter wereld die volledig gericht is op sprocket gaatjes! Je kan je foto’s ook supermakkelijk remixen met de unieke dubbele draaiknoppen. Eindeloos wisselen tussen frames, multiple exposures waren nog nooit zo makkelijk! Simpelweg laden met elke 35mm film en je bent klaar om 18 verbluffende panorama foto’s te maken, met sprocket gaatjes! Nu, naast zwart en wit, ook verkrijgbaar in vier vette knalkleuren: blauw, groen, geel en oranje!

written by carlosbull on 2012-02-10 #gear #test #film #review #redscale #spain #holes #new #lomography #scan #netherlands #scanner #nederland #dutch #bilbao #user-review #sprocket-rocket #spanje #carlosbull #sprocket-gaatjes #nld-holland

The Lomogon 2.5/32 Art Lens lets you widen your world – yet it isn’t any wide-angle lens. Designed to electrify escapades great and small, it’s your ticket to the definitive Lomography aesthetic. Sweet saturation, high contrast, cutting-edge optical quality, unique bokeh, super-speedy aperture mechanism – the Lomogon is the ultimate Lomo eye on the world. Head over to Kickstarter now to discover everything you need to know about our latest invention, and save up to 40% on its final retail price with our amazing Kickstarter specials!

More Interesting Articles