De Photo Palace Bus heeft je hulp nodig

De Photo Palace Bus is een mobiele donkere kamer en een reizend museum vol analoog werk. Deze bus gaat de analoge magie pas echt goed verspreiden. Maar voordat de reis kan beginnen hebben we je hulp nodig!

In het begin van de jaren ’90 is het idee begonnen als een plan om portretten in Amerika te verzamelen. Met de komst van digitale fotografie besloot Anoton Orlov dat zijn rondreizende donkere kamer genaamd The Photo Palace Bus meer kon betekenen: doceren en kennis verspreiden over traditionele donkere kamer technieken. Voor het verspreiden van een flinke dosis analoge liefde, hebben Orlov en mede-bedenker Ryan Kalem je hulp nodig!

Orlov en Kalem hebben beide de fotografie-opleiding van San Jose State gevolgd. Ze proberen voor 1 februari dit jaar $16.000,00 in te zamelen. Hiermee willen ze gaan reizen met hun ouderwetse, gele schoolbus uit 1978. Bezoek hun kickstarter site om ze te steunen. Als ze op 1 februari hun doel niet halen krijgen ze ook geen geld. Het is dus heel belangrijk om je donatie voor de deadline over te maken. Hier is een schets van hoe ze zouden willen dat de bus eruit komt te zien.

Foto van Kickstarter

De twee hoofddoelen van de Photo Palace Bus zijn volgens Kickstarter :

• De Photo Palace Bus zal educatie en de mogelijkheid tot kennismaking over en met traditionele fotografie verschaffen door het gehele land. Het doel is om de traditie van analoge fotografie levend te houden.

• Door gebruik te maken van een North-Light studio en straatfotografie gaan we een portrettenreeks bestaande uit 10.000 foto’s van New Americana maken. Van pop tot fringe – alle aspecten van de cultuur zullen via de portretten, verhalen en quotes aan bod komen.

Geïmproviseerde en voorbedachte kunsttentoonstellingen, gratis lezingen, workshops en demonstraties zullen de kern van The Photo Palace vormen. Onderwerpen zoals: fotogeschiedenis, gelatine en zilveren afdruktechnieken, studio- en locatiefototechnieken voor portretfotografie en stillevenfotografie zullen worden behandeld.

De ouderwetse gele schoolbus zal volgeladen zijn met het materiaal voor een donkere kamera, ruimte voor een tentoonstelling, een uitvouwbare North-Light studio die aan beide kanten van de bus kan worden opgezet en een woongedeelte die uit gedeeltes van twee Volkswagenbusjes zal bestaan en op het dak van de schoolbus wordt geïnstalleerd. Hier zie je een paar Polaroids die gemaakt zijn toen de fotografen de bus kochten:

Foto’s van de Photo Palace Bus

Orlov en Kalem zijn in de voetsporen van enkele van de pioniers van fotografie getreden. De meeste moesten hun materiaal altijd bij hun hebben. Fototechnieken van vroeger zoals: de ‘natte’ doka vereisten dat de donkere kamer bij je was als je de foto maakte. Zelfs nadat ‘droge’ film was uitgevonden hielden fotografen zich aan de traditie en zetten zij hun donkere kamer op locatie op zodat ze volop met hun projecten bezig konden zijn.

Anton Orlov verhuisde naar Californië naar Moscow toen hij 17 jaar oud was. Zijn passie voor fotografie zorgde ervoor dat hij naar Midden-Amerika, Azië en het vasteland van Amerika reisde. Hij werkt in een donkere kamer in San Diego waar hij fotografen werkplekken aanbiedt en privélessen over analoge fotografie verzorgt. Zijn favoriete camera is de Rolliflex TLR. Dit zijn een paar voorbeelden van zijn werk die ook worden aangeboden op de Kickstartsite:

Foto’s van Kickstarter

Ryan Kalem werkt voornamelijk met grootformaat afdrukken. Dit formaat zorgt ervoor dat hij langer over het ontwikkelproces doet en over ieder element van de foto na moet denken. Tijdens de tocht van de Photo Palace zal hij in de bus gaan wonen, waardoor hij de locaties en de mensen tegenkomt beter hoopt te leren kennen en vast te leggen. Dit is een van zijn zilveren, gelatine afdrukken die je wanneer je doneert kunt kiezen als cadeau.

Foto van Kickstarter

Je kunt de avonturen en het ontstaan van het project volgen via de de Photo Palace blog. Dit is hoe ze hopen dat het interieur eruit komt te zien:

Foto van de Photo Palace Blog

Door het project steunen zul je de fotografen ook helpen bij het plannen van hun tocht! Orlov en Kalem staan open voor jouw ideeën en proberen je stad te bezoeken. Lijkt het je niet super vet om de fotografen te ontmoeten en de bus te bewonderen?

Alle foto’s en kickstarter.com en de Photo Palace Blog.

written by ipdegirl on 2012-01-13 #lifestyle #showcase #mobile #darkroom #netherlands #help #nederland #dutch #holland #support #vitrine #nld #fundraising #donkere-kamer #photo-palace-bus #kickstarter-com #the-photo-palace-bus #geld-inzamelen #mobiel
translated by marissa

More Interesting Articles