De magie van filmklassiekers – The Vanishing Lady (1896)

In dit tweede artikel van onze ‘De magie van filmklassiekers’-reeks, blikken we terug op de film: ‘The Vanishing Lady’ (of ‘Escamotage d’une dame chez Robert-Houdin’ zoals het origineel heet) – Deze korte film is geproduceerd door Georges Méliès, een regiseur die altijd de experimentele grens van het filmmaken opzocht. Lees verder en zie een ware goochelaar aan het werk!

De stop-motion techniek die Georges Méliès gebruikte, lijkt wel op de werkwijze die Edison voor ‘The Execution of Mary Stuart’ hanteerde. Het schijnt zo te zijn dat Méliès per ongeluk de techniek ontdekte toen zijn camera tijdens het filmen van een straatscene vastliep. Hij filmde een taxi en toen hij de film bekeek leek het wel een lijkwagen.

De verdwijnende vrouw uit Méliès’ film verdwijnt en verschijnt door de magische goochelaar. Ze komt echter in de problemen als ze na 48 seconden in de film terugkomt als een skelet.

Kun jij dezelfde magie als Méliès vastleggen met je LomoKino videos? Laat je vette resultaten aan ons zien en reageer op deze pagina!

*LomoKino Microsite*

Analoog en film!? Ja! We gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography filmcamera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check de microsite, bekijk filmpjes en begin jouw carriere als analoge regisseur vandaag nog!

written by tomas_bates on 2012-02-08 #lifestyle #cinema #film #movie #magic #netherlands #nederland #dutch #holland #bioscoop #nld #magie #lomokino #lomokino-launch #magic-of-cinema #magicofcinema #de-magie-van-filmklassiekers

More Interesting Articles