Trees

Lucky Super 200: supergelukkig met mijn redscale-poging

Lucky Super 200 is een super kleurnegatieffilm. Hij produceert foto’s met interessante en dromerige kleuren, zowel op de gewone manier als (verrassend genoeg) andersom geladen.

Op een vrijdagavond besloot ik in plaats van uit te gaan lekker thuis te blijven en een beetje te experimenteren; ik wilde een paar dingen doen die ik nog nooit geprobeerd had. Eén van die dingen is mijn eigen redscale-film maken.

Meteen legde ik alle materialen klaar die ik nodig had: een schaar, een rolletje plakband, een leeg filmrolletje en natuurlijk een rolletje 35mm kleurennegatieffilm. Ik had voor 40 Filipijnse pesos (nog geen euro) een rolletje gekocht. In complete duisternis haalde ik alle film uit het rolletje, draaide het om, plakte het vast aan een ander leeg rolletje en rolde het weer op. Hoppa! Ik had zelf redscale-film gemaakt!

De volgende dag wilde ik de film zelf uitproberen en ik laadde hem in mijn drie maanden oude Vivitar UWS (Ultra Wide & Slim). Het was een nogal regenachtige dag en ik verwachtte een hoop onderbelichte foto’s, of erger, helemaal zwart, aangezien redscale over het algemeen vrij veel (zon)licht nodig heeft. Dus je kan je wel voorstellen dat ik verbaasd was toen ik maar een paar onderbelichte foto’s terugkreeg (geluksvogel!). Ik moet zeggen dat ik heel tevreden ben met de gele tint die de meeste foto’s hebben gekregen, aangezien geel één van mijn lievelingskleuren is. Mede hierdoor hebben mijn foto’s ook het dromerige gevoel waar ik voor ging. Kijk dan eens naar die wolken! Ahhhh!! Tot nu toe hou ik van deze film!

Ok, nu is het moment voor jou aangebroken om zelf te gaan experimenteren en je eigen redscale Lucky Super 200 te maken. Ik weet zeker dat je je blij en supergelukkig gaat voelen zonder veel te hoeven uitgeven!

written by kathleenmendoza on 2012-02-09 #gear #35mm #review #redscale #vivitar-uws #lomography #netherlands #nederland #dutch #holland #diy-redscale #lucky-super-200 #user-review #nld #recensie #doe-het-zelf

More Interesting Articles