Welkom terug, LC-Wide!

Toen de LC-Wide net uit was, en de eerste maanden dat ik er zelf eentje had, wist ik niet zo goed wat ik er nou eigenlijk van vond. Maar nu ik hem een tijdje heb, ben ik er echt fan van. Ik wist het helemaal zeker nadat ik hem had uitgeleend aan een vriendin van me die op vakantie ging naar Italië en ik belachelijk blij was dat ik hem weer terughad!

Credits: kneehigh85

Toen de LC-Wide net was uitgebracht wilde ik er nog niet direct één maar wist niet precies waarom dat was. Ik denk dat het deels door de prijs kwam, en deels lag aan het feit dat ik al een LC-A had. Of misschien lag het aan de manier waarop hij de foto’s een beetje vervormde – ik weet het niet precies.
Daarna voelde ik me eigenlijk schuldig dat ik er geen wilde. Dit schuldgevoel dwong me ertoe hard piggies te gaan sparen en uiteindelijk, in augustus, had ik zo veel gespaard dat ik me er één kon permiteren. Mijn eerste rolletjes waren prima, ik probeerde wat uit met de masks, maar zoals ik al had verwacht was ik niet echt onder de indruk van dit kleine apparaatje.

Credits: kneehigh85

Toen ik de camera meenam op vakantie naar New York stond ik al iets positiever tegenover hem. Je kan zo’n grote stad tenslotte niet vastleggen zonder groothoeklens, toch? Mijn mening stelde ik meer en meer bij. Sommige foto’s van die week waren zo scherp en hadden zo’n groot beeld… Dat zou me met een andere camera echt niet gelukt zijn, zelfs niet met mijn trouwe vriend LC-A.

Een paar foto’s van New York

Na de reis naar New York leende ik de camera uit aan een vriendin om mee te nemen op een aantal korte tripjes en op vakantie naar Rome. Vreemd genoeg begon ik mijn lieve groothoeklensje best wel te missen. En zodra ik hem terug had begon ik als een bezetene foto’s ermee te maken. In één week had ik 4 rolletjes volgeschoten! Dat is heel veel voor mij, zeker met één camera.
Ik waardeer de foto’s die ik ermee heb gemaakt ook echt, meer dan eerst. Hij heeft samen met mij een demonstratie bezocht, kroegen, een lomo evenement, maar ook gewoon fijn gezelschap bij stukjes door de stad dwalen. Dit zijn een paar van mijn favoriete foto’s van de afgelopen week:

Credits: kneehigh85

En nu opeens is de LC-Wide de camera die ik altijd bij me heb, omdat hij zo makkelijk veel op één foto zet. Ik ben van plan wat minder bang te zijn en er wat meer mee te experimenteren. Zo heb ik bijvoorbeeld nog maar amper gebruik gemaakt van het vierkante formaat, flits ik bijna nooit en lange sluitertijden moet ik ook duidelijk vaker proberen.
Wat ik hiervan heb geleerd is dat het cliché waar is: afwezigheid maakt bemind!

De Lomo LC-Wide is uitgerust met de nieuw ontwikkelde 17mm Minigon Ultra-Wide Angle lens. Deze wonderlijke 35mm camera is je perfecte maatje als je op foto-expeditie gaat. Opvallende kleuren, verbazingwekkende verzadiging, enorme contrasten – de Lomo LC-Wide heeft het allemaal. Bovendien is deze camera erg veelzijdig: je hebt keuze uit maar liefst drie beeldformaten. Met de LC-Wide, nu verkrijgbaar in onze Shop, zal je fotografische ervaring nooit meer hetzelfde zijn.

written by kneehigh85 on 2012-02-08 #gear #holiday #wide-angle #review #loss #lomo #lomography #netherlands #new-camera #nederland #dutch #holland #missing #user-review #unsure #vakantie #verloren #nld #lc-wide #recensie #borrowing #borrowed-camera #lenen #uitgeleend #kwijt

More Interesting Articles