Foamlabbers als Lomo Amigos - een terugblik

De zes leden van Foam Lab 2011 zijn het afgelopen jaar door Lomography Nederland uitgedaagd om met op analoge wijze hun Foam Lab jaar vast te leggen. De artikelen staan online, en bij deze werpen we samen een blik terug op een fantastisch analoog Foam Lab jaar.

Het jaar is voorbij en dus is het voor het Foam Lab team tijd om terug te blikken op een fantastisch analoog jaar. Alle zes de foamlabbers hebben het hele jaar door foto’s gemaakt van alles wat ze mee maakten. Een selectie van deze snapshots zullen vanaf 12 januari in de Lomography Gallery Store in Amsterdam geëxposeerd worden. We hebben de foamlabbers gevraagd hoe ze het afgelopen jaar hebben ervaren. Dit was hun reactie:

Waren jullie al bekend met Lomography voordat dit project begon?
Een aantal Foamlabbers waren al bekend met Lomography en analoge fotografie. Anderen hadden er alleen maar van horen zeggen. Er viel hoe dan ook een hoop te ontdekken. Verschillende camera’s passeerden de revu: de LC-A+, de Spinner, de Colorsplash, de Fisheye No.2, de Supersampler, de Sprocket Rocket, de La Sardina en de Diana F+. Van alle camera’s was de LC-A+ de populairste onder de foamlabbers! Zo verliefd werden we op deze held, dat we een regel moesten instellen: als iemand op vakantie ging, mocht de LC-A+ mee naar de plaats van bestemming. Daarnaast was ook de Spinner een grote favoriet. De lol begon al meteen als we hem tevoorschijn haalden. Vooral het feit dat je altijd op de foto staat met de Spinner werd enorm gewaardeerd. Met als resultaat – allerlei leuke groepsfoto’s.

Hoe was het om een jaar lang bewust analoog foto’s te schieten?
Gedurende het hele jaar hebben we geprobeerd Lomo-foto’s te maken tijdens (de voorbereiding van) Lab-evenementen. Dit ging niet altijd even goed, omdat de evenementen allemaal binnen plaats vonden en er dus niet zo veel licht was. Gaandeweg leerden we stuk voor stuk wat beter met de camera’s om te gaan en ‘de regels’ van Lomography toe te passen. Ook hebben we allemaal regelmatig geëxperimenteerd met het over elkaar schieten van foto’s, wat eigenlijk altijd een leuk plaatje opleverde. De afgelopen zomer was niet de meest ideale zomer voor buitenfotografie, maar de foto’s die gemaakt zijn tijdens straatparades, feestjes in het park, zomerse middagen op het terras en fietstochtjes door de stad, brengen te gekke herinneringen op.

Minstens zo leuk als het foto’s maken, was het wachten tot de foto’s klaar waren (nou ja, soms kon het ook niet snel genoeg voorbij gaan!). Elke keer ontdekten we weer vergeten foto’s op de rolletjes van de camera die we alweer aan de volgende Labber hadden doorgegeven.

Wat is de unanieme tip van Foam Lab voor alle andere lomografen?
De unanieme tip van Foam Lab is: neem je camera altijd overal mee naartoe! Je beste vrienden en een toffe camera zijn de enige ingrediënten die je nodig hebt voor een fantastische dag.

Donderdag 12 januari wordt de expositie van Foam Lab feestelijk geopend in de Lomography Gallery Store in Amsterdam. Met drankjes, DJ en een flinke batterij leuke mensen beloofd dit een leuke avond te worden. Kom langs, neem je vrienden mee en zorg dat je dit feestje niet mist! Meer info vind je in dit artikel en op facebook.

Wil je de stukjes van iedere Foamlabber terug lezen? Klik dan hier.

written by mrmaart on 2012-01-10 #news #lomo-amigo #amsterdam #nederland #dutch #holland #foamlab

More Interesting Articles