Aan de slag met de LomoKino!

De LomoKino brengt neemt alle mogelijkheden van 35mm analoge fotografie mee naar de wereld van het filmmaken! Een cross-processed comedy? Romantische redscale? Zwart/wit drama? Het is allemaal mogelijk! Of je nu kiest voor een creatieve en experimentele stop motion of gewoon een waanzinnige filmmontage – het kan allemaal met de LomoKino! Vind hier de basishandleiding van deze revolutionaire analoge filmcamera.

Het fotorolletje laden

Heb je een 35mm fotorolletje op voorraad? Mooi! Dan ben je klaar om de LomoKino te laden en een oscarfilm te schieten!

 1. Haal de voorkant van de LomoKino eraf door tegelijkertijd op de knopjes aan de zijkanten (aan iedere zijkant één) te drukken.
 2. Haal nog wat extra film uit het fotorolletje door aan het stukje wat er al uitsteekt te trekken en schuif deze om het bovenste rolletje. Trek het vervolgens richting de spoel eroverheen.
 3. Trek het terugdraaihendeltje omhoog zodat je het fotorolletje in de daarvoor bestemde ruimte in je LomoKino kan plaatsen. Makkelijk is om het hendeltje van binnenuit naar buiten te duwen.
 4. Duw het terugdraaihendeltje weer naar beneden.
 5. Stop het uiteinde van je fotorolletje in het gleufje van de spoel en draai een klein beetje aan de slinger zodat je zeker weet dat je fotorolletje goed is geïnstalleerd.
 6. Weet je zeker dat je fotorolletje goed zit? Plaats dan de voorkant van de camera weer terug.

Scherpstellen

 1. Eigenlijk is het heel gemakkelijk om te filmen met de LomoKino. Als je verder dan één meter van je onderwerp af staat hoef je namelijk niet scherp te stellen!
 2. Ben je minder dan één meter van je onderwerp verwijdert (zorg wel dat je 0,6 meter afstand houdt), stel dan scherp door op de close-up knop op de voorkant van de LomoKino te druk terwijl je filmt.

De diafragma instellen

 1. Terwijl je filmt kun je altijd gemakkelijk de diafragma instellen. Je kunt de diafragma van je LomoKino instellen tussen f/5.6 en f/11.
 2. Een grotere opening (zoals f/5.6) betekent dat er meer licht in de camera kan komen. Een kleinere opening (f/11) betekent minder licht. Gebruik een grotere opening als je je film lichter wilt zien en een kleinere opening als je je film donkerder wilt krijgen.

Filmen met de LomoKino

 1. Om te filmen met je LomoKino hoef je enkel de slinger uit te klappen en hem vooruit te draaien in de door jou gewenste snelheid. Je LomoKino zal ongeveer met een sluitertijd van 1/100 filmen.
 2. Als je goed draait kun je ongeveer 3-5 frames per seconde filmen. Terwijl je filmt zul je de terugspoelhendel zien draaien.

Met de LomoKino maak je spectaculaire en creatieve korte films op 35mm en breng je het analoge filmgevoel in één klap terug in de 21e eeuw. Ga snel naar de Microsite, bekijk een paar van onze films, raak geïnspireerd en start je analoge filmcarrière met Lomography en de LomoKino!

written by shhquiet on 2012-02-08 #gear #tutorials #film #35mm #tutorial #tipster #how-to #lomokino #movie-camera #lomokino-how-to
translated by marissa

More Interesting Articles