Tips voor het schieten van vuurwerkfoto's

Vuurwerkfoto’s schieten kan soms lastig zijn. Hierbij heb ik een paar handige tips voor je. Lees meer hieronder!

Ik ben gek op vuurwerk! Echt waar, Ik ohh en ahh erger dan een kind en ik sta erom bekend dat ik in alle opwinding in mijn handen klap bij een vuurwerkshow. Mijn beste tip voor het schieten van vuurwerkfoto’s – eigenlijk mijn beste tip voor alle Lomografiefoto’s – is “hou het eenvoudig”. Lomografie is maar zo moeilijk als je zelf het maakt.

Allereerst heb je een camera met bulb-instelling nodig. Vervolgens neem je een fotorolletje met hoge ISO waarde. Ik heb de Lomography CN 800 film gebruikt. Wat je nu nog nodig hebt zijn je handen om de sluiter in te drukken – en dat is alles!

Zet je camera op de bulb instelling, richt je camera naar het vuurwerk en hou de sluiterknop in zolang je wilt. Ik hield het ingedrukt tot de pijl was uitgebrand… en voila, prachtige vuurwerkfoto’s.

Let op: Je kan een statief gebruiken als je dat wil, maar ik denk dat dit het alleen maar moeilijker maakt. Het vuurwerk beweegt niet in rechte lijnen, dus als jij beweegt zal dit geen afbreuk doen aan de foto’s. Bovendien zijn de zoekers van Lomography camera’s niet al te accuraat, daarom hou ik ze liever vast in mijn handen.

De Lomography Color Negative 35mm 800 ISO film is een film met hoge snelheid, ontworpen om een uitbarsting van levendige kleuren, mooie saturaties en contrasten te tonen, of het nu donker of licht is. Schiet foto’s in het felle zonlicht, op grijze dagen, binnen of ’s nachts met een flash. Bekijk onze selectie van Lomography films hier.

written by easilydistracted on 2012-02-17 #gear #tutorials #kunst #tipster #select-type-of-tipster #select-what-this-tipster-is-about #foto-s #vuurwerk #snelle-tipster #lange-sluitertijd #bulb-instelling
translated by charissa

More Interesting Articles