Een kleine stad met veel mogelijkheden!

Het is altijd leuk om over de vele analoge evenementen die in de grote analoge wereld te vinden zijn te lezen, maar wat nou als je zelf in een kleine stad of afgelegen gehucht woont? Deze tipster is speciaal voor de eenzame Lomography liefhebbers: ga creatief aan de slag met je omgeving en maak gebruik van wat analoge magie!

Credits: twinklecat

Deze gedachte komt je vast wel bekend voor: “Wat een geweldige LomoWall/gallerij/expositie/workshop! Ik wou dat dit soort dingen in mijn woonplaats te vinden waren!”. Treur niet lieve lomografen, deze tips zijn speciaal voor degene die hun analoge passie niet kunnen delen met iemand in de buurt. Ik woon zelf in een kleine stad in het zuiden van de VS en het is soms best lastig om nieuwe dingen te vinden om vast te leggen. Daarom heb ik de volgende mantra’s bedacht om geïnspireerd te blijven.

1. Houd je ogen open: In iedere stad, groot of klein, zijn verstopte juweeltjes te vinden. Ga naar ze op zoek en leg ze vast! Er zijn genoeg kleine steegjes, scheuren in het wegdek en geheime plaatsen waar je je kan verstoppen. Zorg dat je derde oog kan blijven kijken en stop de dop van je lens daarom dan ook altijd in je zak.

Credits: twinklecat

2. Meer, meer, meer: Ik heb vaak genoeg gehad dat ik naar mijn foto’s keek en dacht: “Dit staat nog best leuk op de foto, waarom heb ik er niet meer foto’s van gemaakt?”. Fotografeer alles vanuit verschillende hoeken, speel een beetje met de instellingen van je camera en probeer verschillende dingen uit. Het is helemaal niet verkeerd om zoveel mogelijk dingen uit te proberen. Hier leer je alleen maar van! Zelf vind ik het ook leuk om naar meerdere foto’s van dezelfde locatie of het zelfde onderwerp te bekijken. Misschien vinden jouw LomoHome volgers dat ook wel.

Credits: twinklecat

3. Vind de juiste slachtoffers: Huisdieren en familieleden zijn hier uitermate geschikt voor! Je kunt ze vastleggen terwijl ze de gekste dingen in of rondom het huis doen. Vaak vinden ze het niet eens erg om gefotografeerd te worden (vraag het desnoods de eerste keer eerst even, dan weet je het in ieder geval zeker). Straatartiesten werken ook altijd wel mee. Gooi desnoods een beetje geld in zijn/haar gitaarhoes en zeg altijd even netjes gedag.

Credits: twinklecat

4. DIY to the MAX! Gemakkelijke tipsters en experimenten zoals de zelfgemaakte redscale film of "de unieke papieren maskers:http://microsites.lomography.com/holga/modifications/the-paper-mask zorgen ervoor dat de meeste huis-, tuin-, en keuken onderwerpen van je foto’s afspatten!

Credits: twinklecat

5. Houd je oren open. Let goed op! Misschien is er wel een evenement of experiment in jouw eigen woonplaats. Hang de paparazzi uit! Elke dag gebeurt er ergens wel iets unieks. Zo heb ik deze foto’s gemaakt van wat vrienden die siliconen make-up gingen uitproberen. Brrr!

Credits: twinklecat

Je eigen creativiteit kent geen grenzen en dat bepaalt weer wat jij met je camera kunt bereiken! Bedenk nieuwe uitdagingen voor jezelf en bewaar ideeën op bijvoorbeeld je telefoon of computer. Wat zijn toffe trucjes voor interessante foto’s?

Stay plastic, stay fantastic!

written by twinklecat on 2012-02-16 #gear #tutorials #art #camera #creative #tipster #lomography #holga-135 #netherlands #nederland #dutch #holland #southern #how-to #lomography-fisheye #nld #going-solo #small-cities #kleine-steden #zuidelijk
translated by marissa

More Interesting Articles