Zo gebruik je de LomoKinoScope viewer!

Treed binnen in de wereld van het filmmaken met de LomoKino! Een gecrosste komedie, roodgetinte roman of zwart-wit drama? Het is allemaal mogelijk! Of je nou een experimentele stop motion of een perfect gemonteerde video wilt maken, met de LomoKino kun je alle kanten op. Wil je het resultaat met je LomoKinoScope bekijken? Check dan de volgende stappen!

Je ontwikkelde film spoelen en bewaren in het bewaarbusje

Als je een ontwikkelde LomoKino rolletje terugkrijgt, is het handig om hem in een van de LomoKinoScope bewaarbusjes te bewaren. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Verwijder de bovenkant en haal de spoel uit het Lomography bewaarbusje.
  2. Pak je rol film en zoek het punt op waar de film begint (als het goed is kun je dit duidelijk zien).
  3. Houd de spoel van je bewaarbusjr in je linkerhand, plaats het begin van de film in de gleuf van de spoel met de ontwikkelde laag naar je toe. Je ziet als het goed is twee kleine haakjes in de spoel waar je de sprockets van je film op kunt leggen.
  4. Rol je ontwikkelde film op en plaats hierna de spoel terug in het bewaarbusje. Doe als laatste de dop er weer op. Nu is je film klaar om bewaard of bekeken te worden.

De LomoKinoScope viewer laden en je film bekijken

Lees hier hoe je de LomoKinoScope kunt laden en je zelfgemaakte films kunt bekijken.

  1. Haal de voorkant van je LomoKinoScope eraf.
  2. Plaats het geladen bewaarbusje in de daarvoor bestemde ruimte van de LomoKinoScope, neem het uiteinde van je film en stop het in de gleuf van de LomoKinoScope spoel.
  3. Verwissel het frame net zolang tot je een belichte frame in de lichtkamer ziet verschijnen. De sprockets hoeven niet gelijk te lopen.
  4. Plaats de voorkant weer terug en draai de hendel tegen de klok in tot je het eerste frame ziet verschijnen. Je moet de film naar het eerste frame draaien zodat je je video kunt gaan bekijken.
  5. Als je ziet dat je nu tussen twee frames in zit, maak dan de viewer weer open en pas hem een beetje aan tot je een compleet frame te pakken hebt. Nu kun je je eindresultaat gaan bekijken!
  6. Draai aan de hendel en kijk naar jouw creatie! Als de film af is kan hij weer terug in de bewaarbus en kun je een andere film gaan bekijken.

LET OP: Gaat het draaien niet helemaal soepel? Stop dan meteen! Zoek uit wat er aan de hand is en volg het stappenplan opnieuw. Hiermee voorkom je dat de film beschadigd.

De LomoKinoScope van dichtbij

Analoog en film!? Ja, met een knal gaan we terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography filmcamera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite, bekijk filmpjes en begin jouw carrière als analoge regisseur vandaag nog!

written by shhquiet on 2012-01-13 #gear #tutorials #film #video #35mm #tipster #netherlands #how-to #nederland #dutch #holland #nld #filmcamera #lomokino #movie-camera #lomokino-how-to #lomokinoscope #uitleg
translated by marissa

More Interesting Articles