De 400 middenformaat kleurenfilm van Lomography in de test

Als kerstcadeautje aan mezelf heb ik mijn eerste middenformaat camera gekocht, een Diana F+ CMYK. Een Lomography Color Negative 400 120 film was het allereerste rolletje dat ik gebruikte met mijn Diana F+ en ik was superblij met het resultaat! Het is de perfecte film voor verschillende lichtcondities.

Credits: jeanong

Buiten, zonnig:
Dit rolletje werkte perfect op zonnige dagen in de buitenlucht. De foto’s waren erg helder en de kleuren levendig. Geschoten in Normale instelling.

Credits: jeanong

Buiten, bewolkt:
Op bewolkte dagen kregen de foto’s een dromerig effect en sommige foto’s leken zelfs wat korrelig (in positieve zin). Dit gaf de foto’s een lekkere vintage en nostalgische uitstraling. Geschoten in Normale Instelling.

Credits: jeanong

Buiten, avond:
Deze film werkt goed bij nacht-shots. Het rolletje dat ik hiervoor gebruikte had wat lichtlekken, wat de foto’s alleen maar meer uitstraling gaf. Geschoten met de sluiter ingesteld op Bulb mode.

Credits: jeanong

Binnen, portretten:
Ook de foto’s die binnen waren genomen stelden niet teleur. Ik gebruikte een filister voor de portretfoto’s en was erg blij met het resultaat. De film absorbeerde ook het licht van de gekleurde flitser helemaal geweldig.

Credits: jeanong

Kortom, de Lomography Color Negative 400 120 werkt erg goed in de meeste lichtcondities. Ik was blij met het resultaat van alle 3 de rolletjes en ik raad ze zeker aan voor iedereen die begint met de Diana F+ (net als ik!). Ik moet nog steeds andere rolletjes uitproberen maar deze film heeft zeker mijn verwachtingen waargemaakt bij het schieten met een 120 camera.

De Lomography Color Negative 120 400 film zorgt voor levendige kleuren en geweldige verzadiging en contrasten. Je hoeft je geen zorgen te maken tijdens het fotograferen, zelfs niet in slechte lichtcondities. Zie hier onze selectie van Lomography films: here.

written by jeanong on 2012-01-09 #gear #120 #review #color-negative #iso-400 #lomography #buiten #licht-lekken #binnen #veelzijdig
translated by nin90

More Interesting Articles