She Makes War schiet met de LomoKino

Laura Kidd, beter bekend als She Makes War, is een multi-talent van de bovenste plank uit Engeland. Haar debuut album ‘Disarm’ is in 2010 uitgekomen en haar tweede album ‘Little Battles’ komt in 2012 uit. Met behulp van de LomoKino heeft Laura een geweldige teaser gemaakt voor haar nieuwe album. Lees het interview, check de video en ontdek hoe je haar album alvast kunt bestellen!

She Makes War met de LomoKino – Foto door Laura Ward

Stad: Londen
Land: Engeland

Vertel eens iets over jezelf…
Ik ben een doe-het-zelf gloom-popartiest en beter bekend als She Makes War. Daarnaast werk ik ook als freelance video regisseur en editor, fotograaf en sociaal media expert. Ik heb net de laatste hand gelegd aan mijn album ‘Little Battles’ en begin 2012 zal deze uitkomen.

Hoe lang ben je bezig met Lomography?
Mijn eerste Lomography camera heb ik in 2008 in San Fransisco gekocht tijdens een tournee. Vanaf dat moment ben ik aardig aan het verzamelen geslagen. Op dit moment heb ik een LC-A+, Smena, Lubitel, Sprocket Rocket en een La Sardina.. Ik probeer altijd een camera mee te nemen als ik tour. Ze zijn licht, kunen tegen een stootje en zijn gewoon enorm leuk om mee te schieten!

De She Makes War video geschoten met de LomoKino!

Hoe vond je het schieten met de LomoKino?
Heel erg leuk! Ik had 2 verschillende shoots op 1 dag gepland met mijn getalenteerde vriendinnen Dina Karklina en Laura Ward. Tussen alle gekkigheid door en het inwikkelen van mezelf met vlaggetjes heen hebben we enorm veel lol gehad tijdens de shoot. We hadden enorme mazel met het weer en ook de voorbijgangers konden hartelijk lachen om onze fratsen,

Wat vond je zo leuk aan het schieten van een film op de analoge manier?
Het verrassende effect en de karakteristieke look. Het is doodeng om niet zeker te weten hoe het er uiteindelijk uit gaat zien, helemaal als je zelf in het filmpje staat, maar tenzij je alles een dag later opnieuw wilt doen moet je gewoon relaxen en genieten. De tijd die tussen het schieten en het terugkrijgen van de negatieven zat was wel erg fijn. Je kijkt dan meer naar het geheel dan de individuele shots. Het is wel belangrijk om meer te schieten dan je daadwerkelijk nodig hebt. Doordat ik twee rolletjes film verkeerd in de camera had gedaan waren die niet belicht, gelukkig waren de andere rollen wel prima en eigenlijk heb ik er niets meer aan hoeven veranderen in post productie.

We hoorde dat je niet alleen een geweldige muzikant bent maar ook een getalenteerd filmmaker, hoe denk jij dat film en muziek elkaar aan kunnen vullen?
In het She Makes War project is het visuele een belangrijke manier om een deel van de atmosfeer over te brengen. De muziek die ik maak vult dit weer aan. Ik houd van kleine subtiele hints en symboliek die ik dan ook aan breng in mijn films. In een recente clip voor Slow Puncture heb ik een soort schatzoeker ingebouwd waarbij straat kunst in Londen het doel was. Het idee was dat een figuur uit de clip ‘Let This Be’ de route voor mij opgezet had om mij te leren wat de waarde van zaken is in plaats van obsessief bezig te zijn met wat niet perfect is. En ik denk dat dit mede door het visuele veel beter naar voren komt voor de kijker.
Ik denk zowel in melodieën als in beelden en ik combineer deze erg graag samen tot een mooi geheel.

Heb jij nog tips voor de verse LomoKino regisseurs?
Zoek uit welk verhaal je wilt vertellen en bedenk van te voren hoe je dit het beste over kunt brengen. Als je je goed focust op je intentie en de emoties die je over wil brengen, dan is dat al voldoende. Je hoeft niet elk detail helemaal uit te plannen. Soms zijn dingen juist mooier als je ze aan het toeval overlaat. In de clip voor Slow Puncture bijvoorbeeld de regendruppels, de blikken van voorbijgangers en de Stormtroopers…

Als je de LomoKino door kan geven aan een andere regisseur, wie zou dit dan zijn en waarom?
Michel Gondry. Ik vind hem een van de meest creatieve regisseurs van deze tijd. Ik ben dol op de manier waarop hij vreemde effecten en bewegingen, attributen en set ontwerpen. Hij weet tijd en ruimte op een tastbare manier neer te zetten.

Welke acteur of actrice wil jij graag een keer voor de LomoKino hebben?
Ik denk dat Annie Clark, beter bekend als St. Vincent, heel erg mooi kan zijn in een LomoKino film. Ze heeft een delicate maar sterke persoonlijkheid die volgens mij erg leuk op film uitpakt. Ze is een muzikant, geen actrice, maar in haar eigen clips speelt ze de sterren van de hemel.

Even een cliché vraag: Wat is jouw favoriete film?
Op dit moment is dat de documentaire Catfish. Als je me vraagt om een all time favoriet dan kan ik alleen zeggen dat Eternal Sunshine of the Spotless Mind absoluut in mijn top 10 staat.

Beschrijf de LomoKino in 5 woorden
Licht, schattig, sprankelend, verrassend en leuk.

Wat is jouw favoriete eigenschap van de LomoKino en waarom?
Het stop-motion effect. Het is erg leuk om dit op een natuurlijke manier te bereiken zonder dat je het helemaal uit hoeft te plannen. Dit geeft een enorm herkenbaar beeld.

Check de She Makes War Website en ga naar de Little Battles Microsite het album te streamen of te bestellen!

Analoog en film!? Ja, we gaan met een knal terug in de tijd met de LomoKino. Dit is een Lomography film camera die spectaculaire, creatieve, mooie films kan schieten op alle soorten 35mm film. Check ook de microsite,, bekijk filmpjes en begin jouw carriere als analoge regisseur vandaag nog!

written by tomas_bates on 2012-01-25 #people #lomo-amigo #interview #nl #lomography #netherlands #dutch #holland #lomoamigo #nederlands #nld #hollands #vertaling #lomokino #lomokino-launch #she-makes-war #laura-kidd #lomokino-lomoamigo
translated by pretletterp

More Interesting Articles