Parijs - de stad van kunst en cultuur

Je hoeft niet ver te lopen in Parijs of je stoot je tenen al tegen een stukje kunst. Dit is mijn tweede trip naar de Franse hoofdstad en helaas was het een zeer kort bezoekje. Ik had 1 middag om alles te zien voordat ik mijn vlucht (van 13 uur) terug zou nemen.

Mijn hotel gaf me een kaart van Parijs en ik besloot alleen in het 17e arrondissement rond te lopen, hier zat mijn hotel ook in en ik genoot van alles wat er te zien was.

Het eerste dat je moet weten over het 17e arrondissement is dat het niet echt toeristisch is. Het bevindt zich net naast de Arc de Triomphe en is een van de rijkste buurten van Parijs. Ik begreep dat het district voor de helft uit bedrijven en kantoren bestaat en de andere helft dure accommodaties is.

Wat mij vooral opviel was de prachtige architectuur. De Haussman architectuur en de manier waarop bedrijven dit samenvoegen met hun etablissement is indrukwekkend. Het is alsof kunst door de hele cultuur verweven is.

Hier een aantal van mijn foto’s:

Deuren en kloppers
Overal kunst
Architectuur
Fontein

Check ook mijn Parijs album in mijn Lomohome!

written by uncle_jay on 2012-01-25 #places #buildings #slide #expired #olympus #location #arts #nl #architecture #xa #golden-half #paris #exhibition #france #xpro #cross-processed #hotels #dutch #holland #nederlands #parijs #nld #art-and-culture #vertaling #haussmannian #fujicrhome-provia-400x #lomography-cn800
translated by pretletterp

More Interesting Articles