Bliksembezoek aan Parijs en de 10 regels van Lomography

Slechts 1 middag in Parijs – daar moest ik het mee doen. Als een malle ben ik van start gegaan in een race tegen de klok met een stedelijke fotowandeling. Ik heb als een kip zonder kop in het wilde weg geschoten en nadien was ik verrast van mijn eigen resultaten!

Tijdens een recente trip naar Parijs had ik maar 1 middag om de stad met mijn analoge camera’s te verkennen. Ik ben al eerder in Parijs geweest en dus besloot ik al snel om alleen de buurt waar ik verbleef te gaan schieten – het 17e arrondissement van Parijs. Op die manier had ik nog een ruime hoeveelheid daglicht en de tijd om door de straten te zwalken.

Voor mij was dit de 2e keer dat ik in het 17e arrondissement verbleef. Dit district is met name bekend door het ‘Parc Monceau’ met zijn vele marktjes. Naast dat is er verder niet veel toeristisch te vinden in dit gebied, maar dat weerhield mij niet van een fijne schietsessie.

Mijn doel was simpel – het ‘echte’ Franse leven vastleggen. Parijzenaren, de architectuur van Haussman en scene’s die ik thuis niet zo snel tegen zal komen. Het was een eenvoudig plan. Starten bij de Avenue Neil voor de architectuur, dan de Avenue des Ternes voor de winkels, Rue Poncelet voor de prachtige voedselfoto’s en via de Avenue de Wagram en Rue de Courcelles terug naar het hotel.

Nadat ik mijn foto’s heb laten ontwikkelen, bleek dat ik zonder het zelf te weten de 10 gouden regels van Lomography toegepast had!

 • Regel 1: Neem je camera altijd mee:
  Hier zie je de Eiffeltoren (in Singapore). Ik had tijdens mijn trip in Parijs geen tijd voor het ‘echte’ werk, maar op het Changi vliegveld in Singapore staat een replica!
Credits: uncle_jay
 • Regel 2: Gebruik je camera dag en nacht:
Credits: uncle_jay
 • Regel 3: Lomography is een aanvulling op je leven, geen onderbreking:
Credits: uncle_jay
 • Regel 4: Schiet op heuphoogte:
Credits: uncle_jay
 • Regel 5: Ga zo dichtbij als je mogelijk kunt
Credits: uncle_jay
 • Regel 6: Niet nadenken
Credits: uncle_jay
 • Regel 7: Wees snel:
Credits: uncle_jay
 • Regel 8: Je hoeft niet van te voren te weten wat je schiet:
Credits: uncle_jay
 • Regel 9: Achteraf mag het ook een mysterie blijven:
Credits: uncle_jay
 • Regel 10: Lap de regels aan je laars!
Credits: uncle_jay

Check mijn Parijs album voor meer foto’s!

written by uncle_jay on 2012-01-25 #places #buildings #slide #expired #olympus #location #arts #nl #photowalk #architecture #xa #golden-half #paris #exhibition #france #netherlands #xpro #cross-processed #hotels #nederland #dutch #holland #urban-adventures #parijs #nld #hollands #haussmannian #fujicrhome-provia-400x #lomography-cn800
translated by pretletterp

More Interesting Articles