Dakar rally 2012

Bij mij in Subotica (Servië) woont een motorrijder die de Dakar rally gaat rijden van 1 tot 15 januari 2012. Zijn naam is Gabor Saghmeister. Hij is een van de beste motorrijders in Servië en op dit moment geeft hij samen met zijn team demonstraties op het vrijheidsplein in Subotica. Je kon de motoren bekijken, kennis maken met het team en de motoren die in vorige Dakar rallies hebben gereden besnuffelen.

Gabor zal de Dakar rally rijden op een splinternieuwe KTM motor van 450cc. Hij is bijna 20 kilo lichter dan de motor van vorig jaar en heeft een vermogen van 75 pk. De maximumsnelheid van het racemonster is 180 km/u. Om naar dit prestigieuze evenement te kunnen heeft Gabor onder andere deals gesloten met Euro Gas en Office Shoes. Daarnaast wordt hij gesteund door de afdeling Sport en Jeugd van zowel Subotica als de Servische overheid.

Gabor: ‘Ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging in Dakar. Fysiek gezien ben ik in orde, met dank aan mijn coach Zoran Ivanovic, en ik heb in meer dan 30 wedstrijden meegereden. Zoals je kunt zien heb ik een nieuwe motor gekregen die speciaal voor de Dakar rally in elkaar gezet is. Hiermee kan ik makkelijker door de duinen en het landschap in Argentinië en Chili rijden. De wedstrijd begint met een team van 6 man. Ikzelf, Predag Milinkovic, een journalist, mijn maat Mark Kopunović, Gligorije Gligorijević van Eurosport, Vladimir Rajević, mijn maat en voor deze race mijn assistent en Srdjan Milosavljevic,het hoofd van de KTM in Servië.’

De wedstrijd is dit jaar verdeeld over 14 losse afstanden en heeft een totale lengte van 8500 kilometer. De training heeft plaatsgevonden in de bergen van Argentinië, Chili en Peru. Tot nu toe zijn er 465 voertuigen die del gaan nemen aan de race, waarvan 190 motorrijders. En een er van, is onze Gabor Saghmeister!

written by novakmisi on 2012-01-25 #places #motor #bike #rally #location #nl #netherlands #serbia #dutch #holland #novakmisi #dakar #subotica #select-type-of-location #2011 #nld #hollands #escape-from-the-city #competitor #gabor-saghmeister #saghmeister #dakar-2012 #dakkar #motorrijden #racen
translated by pretletterp

More Interesting Articles