Trees

Barcelona voor de feestdagen

Al ben ik eerder geneigd om naar oost Europa toe te gaan, Barcelona kan ik rond de feestdagen ook enorm aanraden. Al is het maar voor de zon, de zee, het strand en de palmbomen (kerstballen zelf meebrengen).

Credits: fletchinski84

Barcelona zal voor de meeste internationale lomografen niet echt veel warmer zijn dan hun thuisland. Maar voor mij en mijn vriendin was het 25x zo warm als thuis. We wonen namelijk in Leeds, Engeland, waar het ook wel eens niet regent…

De week voor kerst van 2011 zijn we op vakantie gegaan. Nooit eerder was ik vlak voor de feestdagen van huis – behalve dan een skivakantie als kind – en daarom was het een beetje raar om weg te gaan. In de winter in het vliegtuig stappen en dan uitstappen met blauwe luchten, palmbomen en een heerlijk zonnetje.

Credits: fletchinski84

In de 4 dagen dat we in Barcelona verbleven, zijn we vooral lekker buiten geweest. In de Engelse wintertijd is dat nagenoeg onmogelijk, of op zijn minst niet zo fijn gewoon. We zijn uren op het strand geweest, hebben gepicknickt, genoten van de lokale straatartiesten, zijn de bergen in geweest via een kabelbaan, hebben een watershow gezien en op het dak van een arena rondgelopen. En uiteraard genoten van heerlijke flessen sangria!

Credits: fletchinski84

Ik was in eerste instantie wat onzeker over vakantie rond de feestdagen in het buitenland, maar ik kan het toch iedereen aanraden! Het was heerlijk om in die normaal zo koude gure dagen een beetje warmte bij te tanken en in december zonder rillingen de zee in te kunnen springen!

written by fletchinski84 on 2012-02-08 #places #location #nl #netherlands #dutch #holland #nld #hollands #escape-from-the-city #requested-barcelona-spain-holiday-trip-warm-sun-sunshine-abroad-europe

More Interesting Articles